Magus porgandipüree kardemoniga

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

5 tk tervet kardemoni

8 tk suurt porgandit (koori ja tükelda)

2.5 dl singi- või kana- puljongit

2.5 dl vett

1 sl suhkrut

50 g tükeldatud võid

soola

purustatud musta pipart

Valmistamine

Puhasta kardemonid ja peenesta seemned uhmris. Pane kardemoniseemned, porgandid, puljong, suhkur ja vesi potti, kuumuta keemiseni ja keeda tasasel tulel 25-30 minutit, kuni porgandid on pehmed. Kurna.
Püreesta köögikombainis ühtlaseks. (Soovi korral kata toidukilega ja hoia järgmise päevani külmkapis. Enne serveerimist soojenda ettevaatlikult läbi).
Vahetult enne serveerimist sega juurde või ja maitsesta.

Magusavõitu porgandipüree sobib eriti hästi meega küpsetatud singi ja praetud salatsiguriga.
LISA KOMMENTAAR