Täidetud hanepraad

NB! Hani peab olema eelnevalt täielikult sulanud!

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2.5-3.5 kg kaaluv ettevalmistatud hani

soola ja musta pipart

hapukoort

Täidis:

õuna

rosinaid

sibulat

hapukapsast

Valmistamine

Maitsesta hani pealt soola, pipra ja hapukoore seguga, seest hõõru vähese soolaga.
Täidiseks kasuta puhastatud õunu, rosinaid, sibulaid ja hapukapsaid: tükelda õunad ning sega hakitud sibulatega, hapukapsaste ja pestud rosinatega. Täida hani tihkelt ja õmble kõhuava kinni. Jalad ja tiivad seo vastu kere kokku. Aseta hani poti või ahjupanniga ahju, kata kaane või fooliumiga ning lisa küpsetusalusele natuke vett.
Küpseta arvestusega üks tund 1 kg lihale.
Küpsetamise ajal kasta lindu alusele kogunenud leemega. Enne küpsetamise lõppu eemalda kate ja lase hanel pruunistuda.

Serveeri vastavalt oma fantaasiale.

NB! Küpsetamise ajal alusele kogunenud rasv tuleks eemaldada, sest kauasel kuumutamisel muutub see kibedaks.
LISA KOMMENTAAR