Artišokidipp piparmündiga

Suviselt särtsakas dipikaste, heaks alternatiiviks hummusele jms.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

285 g konservitud artišokisüdameid õlis

korralik peotäis mündilehti

3 sl hapukoort või maitsestamata jogurtit

1-2 tl sidrunimahla

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

pita leiba või grissini-kõrsikuid

Kaunistuseks:

sidrunit

värsket münti

Valmistamine

Kalla artišokid kannmikseri nõusse, lisades ka umbes poole purgis olevast õlist. Lisa mündilehed, sidrunimahl ja jogurt või hapukoor ning töötle ühtlaseks. Maitsesta soola-pipraga, vajadusel lisa veel ka sidrunimahla.

Hoia serveerimiseni külmkapis

Nipid ja soovitused:

  • Serveeri grissini-kõrsikute või ahjus kuumutatud pita-krõpsudega või hooajaliste köögiviljakangidega.
  • Dipikastme võid kaunistada värske mündi ja sidruniviiluga. 
  • Eriti suured sidrunisõbrad võivad lisada ka veidi riivitud sidrunikoort (ainult kollast osa!)
  • Dipp ise on gluteenivaba, vajadusel kasuta gluteenivabu kõrsikuid või kreekereid. 

Loe veel:

Idee Briti ajakirjandusest. Pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR