Pommu-borani

Borani-e Bâdenjân. Borani on Iraanis populaarne jogurti-köögiviljaroog, siin siis pommu ehk baklažaaniga variant. Sobib hästi mezze-lauale.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 suurt pommut (kokku u 600 g)

4 sl külmpressitud oliiviõli

1 sibul

1 suur küüslauguküüs

soola ja musta pipart

125 g paksu jogurtit

Kaunistuseks:

näpuotsaga safraniniidikesi + 1 sl sooja vett

Valmistamine

Pese pommud, pane kuuma grillahju. Küpseta 30-40 minutit, korra ringi pöörates, kuni pommud on pealt kergelt söestunud ning viljaliha on täiesti pehme. 

Lõika küpsetatud pommu pikuti pooleks. Uurista viljaliha lusikaga välja ning pane sõelale nõrguma 20 minutiks. Siis suru pommu kahvliga katki.

Pane safraniniidikesed sooja vette likku.

Lõika sibul pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks, haki küüslauk peeneks. Kuumuta pannil õli ja prae sibulad kuldpruuniks. Lisa küüslauk ja prae veel 1-2 minutit. Tõsta pann tulelt ja lase jahtuda. Pane lusikatäis sibulasegu kaunistamiseks kõrvale. 

Sega ülejäänud praesibulasegu jogurti ja pommupüreega, maitsesta soola-pipraga sobivaks. Tõsta borani serveerimiskaussi. Nirista peale safranivesi ning kaunista kõrvalepandud sibulaseguga.

LISA KOMMENTAAR