150 g võid
5 dl nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
200 g hapukoort
või:500 g lehttainast
Täidis:200 g leibjuustu
100 g porrut
2 sl võid
1 tl küüslaugupulbrit või 1 purustatud küüslauguküüs
Valmista tainas. Sega pehme või jahu ja küpsetuspulbriga puruseks, lisa hapukoor ja sega kiiresti ühtlaseks.
Haki leibjuust (soovi korral köögikombainis) jämedaks puruks. Peenesta porru ja hauta väheses võis pehmeks. Sega juurde küüslauk ja leibjuust.
Rulli tainas 5 mm paksuseks ja lõika nelinurkadeks. Aseta igale tainaruudule 1 sl täidist ja keera kolmnurkseks pirukaks. Suru servad kahvliga kinni.
Määri pirukad pealt munaga ja küpseta 225-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni pirukad on kaunilt kuldpruunid.
Lase restil krõbedaks jahtuda.
Soome retsept (Leipäjuusto-pasteijat). Pildi tegi LIISI.
Maitsvad pirukad.Lisasin täidisesse natuke soola ja musta pipart.
Väga head pirukad. Kuna porru parajasti kodus ei leidunud, asendasin selle hakitud sibula ja külmutatud spinatiga. Sibula ja spinati kuumutasin pannil peaaegu kuivaks seguks ja segasin hakitud leibjuustuga.
Proovisin ära ka hapukooretaigna, kuid minumeelest jäi lehttaignast paremad. Hapukooretainas tundus kuidagi tuim. Leibjuustu segasin proou ja spinatiga, aga ka see variant tundus kehvem varemproovitust - porrut sai vist tiba palju ja seetõttu maitse jäi domineerima. Edaspidi jään nende pirukate puhul lehttaigna ja leibjuustu-sibula-spinati segu juurde.
Leibjuustupirukad
Kui aega on, valmista hapukoore-võitainas ise. Ent sobib ka poe-lehttainas.