Leibjuustupirukad

Kui aega on, valmista hapukoore-võitainas ise. Ent sobib ka poe-lehttainas.

Kogus
25 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Hapukoore-võitainas:

150 g võid

5 dl nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

200 g hapukoort

või:

500 g lehttainast

Täidis:

200 g leibjuustu

100 g porrut

2 sl võid

1 tl küüslaugupulbrit või 1 purustatud küüslauguküüs

Valmistamine

Valmista tainas. Sega pehme või jahu ja küpsetuspulbriga puruseks, lisa hapukoor ja sega kiiresti ühtlaseks.

Haki leibjuust (soovi korral köögikombainis) jämedaks puruks. Peenesta porru ja hauta väheses võis pehmeks. Sega juurde küüslauk ja leibjuust.

Rulli tainas 5 mm paksuseks ja lõika nelinurkadeks. Aseta igale tainaruudule 1 sl täidist ja keera kolmnurkseks pirukaks. Suru servad kahvliga kinni.

Määri pirukad pealt munaga ja küpseta 225-kraadises ahjus 10-15 minutit, kuni pirukad on kaunilt kuldpruunid.

Lase restil krõbedaks jahtuda.

Soome retsept (Leipäjuusto-pasteijat). Pildi tegi LIISI.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 30.06.2009 22:17

Maitsvad pirukad.Lisasin täidisesse natuke soola ja musta pipart.

Pille
postitatud 16.06.2016 13:10

Zoozi foto:

Liisi
postitatud 29.04.2010 09:42

Väga head pirukad. Kuna porru parajasti kodus ei leidunud, asendasin selle hakitud sibula ja külmutatud spinatiga. Sibula ja spinati kuumutasin pannil peaaegu kuivaks seguks ja segasin hakitud leibjuustuga.

Liisi
postitatud 05.05.2010 09:57

Proovisin ära ka hapukooretaigna, kuid minumeelest jäi lehttaignast paremad. Hapukooretainas tundus kuidagi tuim. Leibjuustu segasin proou ja spinatiga, aga ka see variant tundus kehvem varemproovitust - porrut sai vist tiba palju ja seetõttu maitse jäi domineerima. Edaspidi jään nende pirukate puhul lehttaigna ja leibjuustu-sibula-spinati segu juurde.