1 valge kala portsjonfileetükk sööja kohta, nt
60 g peenelt riivitud Gruyere juustu
2 sl 35% rõõska koort
1 tl teralist sinepit
soola ja musta pipart
Vorm peaks olema täpselt nii suur, et kalatükid täpselt teineteise kõrvale kenasti vormi ära mahuksid (ja et vormis siis ruumi üle ei jääks) - muidu voolab juustu-sinepikate laiali.
Aseta vormi põhja suur võitükk, nii umbes 25 g sööja kohta, ning pane vorm tulisesse ahju kuumenema.
Sega juust, koor, sinep, sool ja pipar paksuks pastaks. Patsuta kalafileed köögipaberiga kuivaks ja määri peale juustupasta.
Kui võiga ahju pandud vorm susisema hakkab, võta see ahjust välja ning pane kalafileed kenasti vormi, juustupastaga määritud pool ülal.
Küpseta 18-20 minutit, kuni kate on kaunilt kuldpruun. Serveeri kohe. Kõrvale sobivad röstitud kirsstomatid - võid need koos kalaga ahju panna.
Briti retsept (Fish rarebit). Pildi tegi Martiina, kes serveeris rooga röstsaial.
Tegin räimefileega (olid suured räimed) ja lisasin kattesse Worchesteri kastet. Mõnus söök!
Kalavorm sinepi-juustukattega
Rarebit-kattega kalavorm. Inspireeritud briti koka Gary Rhodes'i analoogsest retseptist.