4 kalafileed (a 200 g) -
nt hokit või kiltturska e. pikšat või koha
75 g päikesekuivatatud tomateid õlis
250 g konservitud purustatud tomateid
150 g nõrutatud mozzarella juustu
4-6 anšoovisefileed
8 kividest puhastatud ja poolitatud oliivi
soola ja musta pipart
Valmista kõigepealt pitsakate. Pane päikesekuivatatud tomatid koos 1 sl õliga köögikombaini ja peenesta pastaks. Pane saadud pasta kaussi, lisa katkirebitud basiilikulehed.
Pane purustatud tomatid väikesesse potti ja kuumuta tasasel tulel 10 minutit, kuni segu on paksemaks redutseerunud. Siis lisa päikesekuivatatud tomatipüree. Maitsesta soola ja pipraga.
Kuumuta grillahi hästi tuliseks.
Patsuta kalafileed köögipaberiga hästi kuivaks, määri peale tomatipüree. Puista üle kuubikuteks hakitud mozzarellaga. Patsuta anšoovisefileed köögipaberiga kuivaks ja lõika pikuti pooleks. Aseta risti-rästi kalafileedele. Viimasena torka peale oliivipoolikud.
Tõsta kalafileed ettevaatlikult kergelt õlitatud grillrestile ja pane umbes 10 cm kaugusele grillelemendist (aseta ahju põhja fooliumitükk - siis on pärast lihtsam ahju puhastada).
Küpseta 12-15 minutit, kuni kala on küps ja juust kuldne. Serveeri kohe kuumadel taldrikutel. Kõrvale paku ciabatta leiba ja värsket salatit.
Briti kokandusguru Delia Smithi retsept (Pizza-topped Fish Fillets), mugandatud.
Kasutasin pangafileed, sobis väga hästi. Toit oli lihtne ja kiire teha ja maitsev, samas aga natuke teistmoodi, huvitavam. Mees sõi kohe kaks portsu :)
Kalafileed itaaliapärase kattega
Lihtne ja maitsev viis kala serveerimiseks, meeldib ka näiteks lastele, sest kate meenutab veidi pitsat.