Pistaatsiapanforte

Tuntud itaalia jõulumaiustus Siennast, mis säilib õhukindlas karbis kuni kaks nädalat. Valmis koogi võid tuhksuhkruga üle puistada.

Kogus
kaheteistkümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 g blanšeeritud ja röstitud mandleid

200 g kooritud ja röstitud sarapuupähkleid

100 g pekanipähkleid

100 g kooritud pistaatsiapähkleid

200 g kuivatatud jõhvikaid

175 g nisujahu

2 tl jahvatatud kaneeli

0.5 tl riivitud muskaatpähklit

200 g tuhksuhkrut

200 g vedelat mett

vormi vooderdamiseks riisipaberit

Valmistamine

Vooderda 15 cm kandiline koogivorm riisi- või küpsetuspaberiga.
Sega kõik pähklid ja jõhvikad suures kausis. Lisa jahu ja vürtsid ning sega hoolega.
Sega suuremas potis mesi ja suhkur ning kuumuta tasasel tulel, kuni suhkur on lahustunud. Kuumuta edasi, kuni segu on kergelt karamellivärvi. Vala pähkli-jahu segule ja sega hoolega. (Ära muretse, kui segu väga paks tundub - lõpuks see seguneb.)
Tõsta segu vormi ning suru tugevasti kokku ja tasaseks. Küpseta 25-30 minutit 160-kraadises ahjus.
Lase veidi vormis jahtuda, siis kummuta restile jahtuma. Lõika viiludeks.

Retsept on briti ajakirjast delicious (December 2003, Pistachio panforte)
LISA KOMMENTAAR

didi
postitatud 09.02.2007 12:02

väga maitsev ja toitev! teen seda aegajalt, kui pehmemat sorti maiustest on kodus tüditud. kasutan pekaanipähklite asemel samas koguses seedermännipähkleid. siintoodud koguste järgi tehes jätkub meie peres näksimist vähemalt nädalaks.