Jõululõhe

Sinepi-ürdikattega ahjukala.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg lõhefileed

meresoola

Määrimiseks:

2 sl prantsuse sinepit

1 sl hakitud tilli

1 sl hakitud murulauku

Peale:

riivitud kuivik- ehk näkileiba

Valmistamine

Puista luudest puhastatud lõhefileele meresoola ning lase umbes tund aega maitsestuda. Pühi kõik sool ära.

Sega paneeringuained omavahel. Tee lõhesse iga 3 cm tagant sisselõige, pintselda sinepiseguga. Puista peale näkileivapuru.

Küpseta 175-kraadises ahjus umbes 25 minutit.

Serveeri peedikastmega, juurde klassikalised jõululisandid.

Retsept on soome Ruokala.tv veebilehelt (Joululohi)

LISA KOMMENTAAR