Pannkoogid hapupiimaga

Just nagu vanaema neid tegi - pehmed ja kohevad soodaga kergitatud hapupiimapannkoogid. Sobib nii keefir, hapupiim kui ka hapendatud täispiim.

Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
u 15 tk
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

4-5 dl hapupiima või keefirit

1 suur muna

180 g nisujahu (3 dl)

0.5 tl söögisoodat

näpuotsaga soola

1 sl suhkrut

Praadimiseks:

õli ja võid

Valmistamine

Klopi kausis muna lahti, siis vispelda juurde hapupiim/keefir (u 4 dl). Lisa jahu, sool ja sooda ning vispelda tainas kiiresti ühtlaseks - kui see liiga paks tundub, lisa veel veidi hapupiima.

Kuumuta (pannkoogi)pann mõõdukal kuumusel. Prae pannkoogid mõlemalt poolt võis kuldseks.

Serveeri marjade ja meega.

Nipid ja soovitused:

  • Sooda reageerib hapupiimaga ja kergitab pannkoogid kohevaks. Seetõttu tuleb pannkoogid küpsetada KOHE pärast taina kokkusegamist - kui tainas varem valmis sedaga, ei kerki pannkoogid kohevaks.

Nami-Nami peatoimetaja Pille Petersoo retsept ilmus ka ajakirjas Pere ja Kodu, pildi tegi Hele-Mai Alamaa.

LISA KOMMENTAAR

kessu
postitatud 04.04.2010 12:58

kõige paremad koogid üldse ;P

Silja
postitatud 14.09.2010 10:49

küpsetuspulbrit jagasin küll oma taignasse originaalretseptist lahkemalt. Pankoogid said täpselt sellised nagu maa-vanaema oleks küpsetanud. Seest pehmed-lausa kreemjad ja pealt mõnusalt krõbedad. Küpsetasin lusikamõõdustikus : ) Need pisikesed nööbid tekitasid kuskil ajusopis küll tunde, et sinna peale mekiks hea üks korralik lusikatäis kalamarja... kahjuks seda mul kapis lihtsalt ei vedele ja asenduseks läks mesi käiku.

Berit
postitatud 05.03.2011 18:26

Tegin hapupiima asemel keefiriga ja soodat panin 0,5 tl. Suhkru asendasin tainas vedelaks sulatatud meega (1 tl), soola tiba rohkem. ja võib öelda, et minu esimesed pannkoogid, mis tulid välja! Tõeliselt maitsvad!

Hexy
postitatud 03.05.2011 19:07

Panin ühe lusikatäie suhkrut rohkem, aga koogid olid head

Evelyn
postitatud 20.10.2011 10:44

Väga maitsvad kookid. aga suhkurt lisasin rohkem kui 2 tl, nii tulid magusamad :) nisujahu asemel kasutasin ka herne- ja maisijahu, töötas küll !

chris
postitatud 24.08.2012 20:58

väga head pannkoogid :)

Pannkook
postitatud 18.09.2012 10:45

Pealt küpsevad ära küll, aga seest jäävad ju toored? Tegin täpselt retsepti järgi. Või peavadki seest olema sellised läbiküpsemata? Proovisin nii kõrgel kuumusel kui madalamal, aeglasemalt küpsetada.

G.T
postitatud 22.09.2021 14:33

Mul sama. Kasutasin küll spetsiaalset pannkoogi panni, aga seest jäi väga pehme ja toores. :(

Karel
postitatud 03.01.2022 13:17

Kas kaane panid peale? Proovi kaanega keskmisel tulel.

Pille
postitatud 18.09.2012 19:37

Ikka kenasti küpsevad läbi! Sul on siiski ilmselt pann liiga kuum olnud või on tegemist äkki sellise õhukese veidi odavamat sorti panniga? Paksupõhjaline pann, mis soojust hästi ja ühtlaselt jagab, on köögis alati suureks abiks.

Kardemon
postitatud 11.01.2013 09:46

Mina lisan, peale seda kui pool tainast kookideks praetud, ülejäänule kardemoni, tsipake suhkrut ja rasvainena kasutan siis kookosrasva - väga mõnus variatsioon;)

Diana J @ FB
postitatud 21.01.2013 13:10

Minu pere lemmik, imehead!

Mia
postitatud 23.02.2014 09:48

Tegin kahekordse koguse. Nisujahu 1,5 dl ja ülejäänud rukkijahu. Praadisin võiga ja sõime maasikamoosiga. Ülihead!

LG
postitatud 26.10.2014 11:32

küpsetasin täpselt retsepti järgi ja on tohutult head. Ei lisanud ka suhkrut rohkem. Mika peab kook olema väga magus, kui seda ikkagi süüakse kas moosi, mee, siirupi või muu magusa täidisega :)

Mummo
postitatud 13.04.2015 12:41

Mina lisan veel õunatükikesi, saab super hea :)

JuliaK
postitatud 19.02.2017 10:58

Mina kasutasin keefiri ja täisteranisujahu ja panin 2 muna ning suurepärased tulid! </br> Meie pere sööb neid nii soolase kui magusa lisandiga :) Täna oli sulatatud juustu ja kanasingiga ning pähklikreemiga. </br>

Egge Kulbok-Lattik
postitatud 19.08.2017 10:42

Minu vanaema tegi ka täpselt nii neid pannkooke ja olen ka ise teinud maal - super mõnusad!:) Aga täna lugedes mõtlesin hämmeldusega, et miks taevapärast ma pole küll neid suurepäraseid pannkooke Põhja- Eestis teinud... Homme hommikul parandan selle vea kohe.

arp
postitatud 18.02.2018 15:24

väga head pannkoogid tulid! Kindlasti soovitan!

anu
postitatud 18.02.2018 15:37

kas võib ka kasutada hapuks läinud keefirit?

Pille
postitatud 18.02.2018 20:27

Anu, kui on hapuks läinud ja mitte tilgastanud, siis küll!

Helle
postitatud 16.06.2018 11:18

Vaidlen vastu, kui taigen enne valmis teha (hommikul), küpsetada lõuna ajal, kerkivad koogid väga hästi kohevaks

Sinikka
postitatud 11.08.2019 15:38

Tegin taina valmis eelmisel õhtul, aga sooda segasin hulka hommikul - toimis hästi ja koogid tuli mõnusad. Aitäh retsepti eest!!

Helve Rohtla
postitatud 06.01.2020 11:02

Selliseid kooke on saanud palju teha koduse hapupiimaga. Väga head.

Pille
postitatud 16.05.2021 08:53

Kuna mees on komandeeringus, langes pannkookide küpsetamine minu õlgadele. Mul on Jahu-Jaani nisupüül kodus, keefirit (Tere roheline pakk) kulus 5 dl. Väga head pannkoogid olid!

Lilia Vahenõmm
postitatud 07.11.2021 16:05

Meie pere lemmikud!

Sirel
postitatud 18.10.2023 22:12

Maitsvad!