Apelsini-banaanikissell

Kaneeliga maitsestatud kuldkollane kissell.
Sobib ka veganitele.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

3 dl apelsinimahla

3 dl vett

0.5 dl suhkrut

2 kaneelikoort

1 apelsin

2 sl kartulitärklist

1 suur banaan

Valmistamine

Sega potis mahl, vesi, suhkur ja kaneelikoored ning keeda tasasel tulel paar minutit.

Sega kartulitärklis vähese külma veega ning nirista kisselli hulka. Kuumuta pidevalt segades keemiseni ning tõsta pott kohe tulelt, kui kissell on paar korda mulksunud.

Koori apelsin ja lõika pisikesteks tükkideks, koori ja viiluta banaan. Sega apelsinitükid ja banaaniviilud kisselli hulka. Kalla kissell serveerimiskaussi ja puista peale veidi suhkrut.

Retsept on Soome ajakirjast Ruokamaailma (1/2003, Minna Saarni, Appelsiini-banaanikiisseli). Pildi tegi Martiina.

LISA KOMMENTAAR

Aniitram
postitatud 06.11.2010 11:02

Väga mõnus. Kasutasin viljalihaga 100% apelsinimahla ja panin mahla isegi veidi rohkem kui vett.

Aniitram
postitatud 14.09.2015 10:16

Pilt ka:

Martiina
postitatud 14.09.2015 11:08

Hea kissell!