5 dl pestud ja nõrutatud lehtsalatit
5 dl värskeid mungoa idandeid
0-3 dl kooritud ja tikkudeks lõigatud kurki (julienne)
0-1.25 dl kergelt hakitud münti
0-1.25 dl kergelt hakitud Tai basiilikut
Nuoc Cham dipikastet
12 oksa värsket koriandrit
Garneering:2 sl hakitud röstitud maapähkleid (arahhis)
Nuudlid:225 g kuivatatud vermišelli riisinuudleid
Kate:vastavalt soovile
"Roheline":
jaota lehtsalat, mungoaidandid, kurgiribad, münt ja basiilik nelja suure supikausi sisse.
Garneering:
Pane maapähklid kõrvale. Valmista nuoc cham kaste ja hoia serveerimiseni jahedas.
Nuudlid:
Kuumuta keskmises potis vesi keemiseni. Lisa riisinuudlid ja keeda pidevalt segades 3-5 minutit, kuni nuudlid on pehmed ja valged, aga veel nõtked. Loputa külma jooksva vee all kuni nuudlid on jahtunud ja vesi selge. Lase sõelal umbes 30 minutit nõrguda, siis hoia vajadusel kuni 2 tundi toatemperatuuril.
Kate:
Valmista sobiv kate (nt Vietnami grillitud sealiha, Sidrunheinakrevetid vm). Kate võib olla nii kuum kui ka kergelt jahtunud.
Valmista salat:
sega nuudlid käte abil kohevamaks ja jaota salatilehtedele. Aseta peale soovikohane täidis ning kaunista iga portsjon maapähklite ja koriandriga.
Serveeri nuoc cham kaste eraldi. Iga sööja peaks niristama umbes 3 sl kastet salatile ja siis salati pulkadega kergelt läbi segama.
Retsept on Mai Pham'i raamatust "Vietnamese Noodle Salads: Cool Meals for Warm Summer Nights" (Master Recipe for Cool Noodle Salads)
Vietnami nuudlisalat ehk bun (põhiretsept)