300-400 g maitsestamata toorjuustu
250 g ricotta juustu
3 dl 35% rõõska koort
3 sl hakitud tilli
2 sl sidrunimahla
soola ja musta pipart
500 g lõhefileed
400 g (külmutatud) spargelkapsaõisikuid
5 sl riivitud parmesani või Pecorino Romano juustu
Sega kausis toorjuust, ricotta, rõõsk koor, till, sidrunimahl, sool ja pipar ühtlaseks.
Puhasta kalafilee luudest, lõika ca 2 cm tükkideks.
Keeda spargelkapsaõisikuid 3 minutit soolases vees, siis 'ehmata' kiiresti jooksva külma vee all. Nõruta korralikult.
Määri veidi juustusegu õliga määritud väiksema lasanjevormi põhjale. Kata lasanjeplaatidega. Siis veel tubli kiht juustusegu, siis brokoliõisikud ja lõhetükid.
Peale pane kiht lasanjeplaate ning kata ülejäänud juustuseguga. Puista peale riivitud parmesani või pecorinot.
Küpseta 35-40 minutit 180-kraadises ahjus, kuni lasanje on pealt kuldpruun.
Serveeri rukola- ja tomatisalatiga.
Inspiratsioon: Briti ajakiri Good Food, March 2001
Kreemjas lõhelasanje
Lihtne ja maitsev kalalasanje, mis pigem küll skandinaavialik kui Itaalia-pärane.
Lasanje võib teha nii forelli- kui ka lõhefileest.