Kreemjas lõhelasanje

Lihtne ja maitsev kalalasanje, mis pigem küll skandinaavialik kui Itaalia-pärane. 

Lasanje võib teha nii forelli- kui ka lõhefileest. 

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

300-400 g maitsestamata toorjuustu

250 g ricotta juustu

3 dl 35% rõõska koort

3 sl hakitud tilli

2 sl sidrunimahla

soola ja musta pipart

500 g lõhefileed

400 g (külmutatud) spargelkapsaõisikuid

6 lasanjeplaati

5 sl riivitud parmesani või Pecorino Romano juustu

Valmistamine

Sega kausis toorjuust, ricotta, rõõsk koor, till, sidrunimahl, sool ja pipar ühtlaseks.

Puhasta kalafilee luudest, lõika ca 2 cm tükkideks.

Keeda spargelkapsaõisikuid 3 minutit soolases vees, siis 'ehmata' kiiresti jooksva külma vee all. Nõruta korralikult. 

Määri veidi juustusegu õliga määritud väiksema lasanjevormi põhjale. Kata lasanjeplaatidega. Siis veel tubli kiht juustusegu, siis brokoliõisikud ja lõhetükid.

Peale pane kiht lasanjeplaate ning kata ülejäänud juustuseguga. Puista peale riivitud parmesani või pecorinot. 

Küpseta 35-40 minutit 180-kraadises ahjus, kuni lasanje on pealt kuldpruun.

Serveeri rukola- ja tomatisalatiga.

Loe veel:

Inspiratsioon: Briti ajakiri Good Food, March 2001

LISA KOMMENTAAR