300 g tükeldatud küülikuliha
3 sl nisujahu
2 sl päevalilleõli
1 väiksem porru
1 tl apteegitilliseemneid
150 ml poolkuiva siidrit
4 sl vahukoort
5 dl kanapuljongit
1 sl terasinepit
300 g võiga muretainast
1 klopitud muna määrimiseks
Lõika vajadusel küülikuliha tükkideks. Veereta umbes 1-1,5 sl jahus ja maitsesta soola-pipraga.
Kuumuta 1 sl õli paksupõhjalises potis, pruunista lihatükid ümberringi. Tõsta liha kurnlusikaga välja.
Lisa ülejäänud õli. Lõika porru õhukesteks viiludeks, lisa koos apteegitilliseemnetega potti. Prae tasasel tulel, kuni porru on pehmenenud. Siis lisa ülejäänud jahu ja kuumuta läbi.
Kalla potti siider, sega läbi. Lisa puljong. Pane liha uuesti potti, kuumuta keemiseni. Kata pott kaanega ja hauta tasasel tulel 40-45 minutit, kuni küülikuliha on täiesti pehme.
Võta liha potist välja, keeda hautamisleem 2/3 võrra kokku. Sega juurde rõõsk koor ja sinep, maitseta. Pane küülikutükid uuesti potti, sega läbi.
Tõsta segu väikesesse ahjuvormi või pie dish'i.
"Kleebi" väike muretainariba pirukavormi servadele. Lõika ülejäänud tainas 2,5 cm laiusteks ribadeks, siis põimi risti-rästi pirukal katteks (põimi laual, siis tõsta tainarulli vm abil pirukale. Pintselda munaga,
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni pirukas on kuldpruun.
Serveeri nt võis kuumutatud keedetud miniporgandite-rediste-hernestega.
BBC Good Food'i retsept (Mr McGregor's rabbit pie)
Hr McGregori küülikupirukas
Briti stiilis pirukas küülikulihast. Härra McGregor on küülikukasvataja Beatrix Potter raamatutes :)