1 kg kooritud ja tükeldatud suvikõrvitsat
1 dl vett
3 sidrunit
400 g moosisuhkrut
Koori suvikõrvits, poolita ja vajadusel eemalda seemned. Lõika pisikesteks kuubikuteks (vaja 1 kg viljaliha). Pese sidrunid, riivi sidrunikoor. Pressi sidrunimahl.
Pane suvikõrvitsakuubikud ja vesi potti, hauta suvikõrvitsakuubikud täiesti pehmeks (soovi korral püreesta saumikseriga).
Lisa vähehaaval pidevalt segades sidrunimahl ja moosisuhkur. Keeda umbes 10 minutit, siis lisa riivitud sidrunikoor.
Jaota purkidesse.
Soome Marttajärjesto retsept (Kesäkurpitsa-Sitruunamarmelaadi). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Tõeliselt mõnus marmelaad - lasin lõpus natuke kauem keeda, mistõttu sai juurde mõnusalt karamellise maitse. Ja mitte keegi ei oskaks eales arvata, et 50% sellest moosist on suvikõrvits.
Tõesti mõnus marmelaad, ilusa kuldse värvi, kerge ja sidrunise maitsega.
Täitsa hea
Keetsin juulis oma aia veidi ülekasvanud kollastest ja rohelistest suvikõrvitsatest ja meile VÄGA meeldis. Vabalt võib kasutada luksusliku sidrunivõide asendajana tortide vahel ja magustoitude sees!!
Meenutab Lemon curdi lahjemat versiooni, väga hea moos.
Super mõnus marmelaad. Algselt plaanisin 200ml purke kasutada, aga no nii hea tuli, et alla 400ml purgi ei tule kõne allagi =D =D =D
huvitav, kas steviaga saaks seda valmistada?
Sooviks ka teada, kas keegi on steviaga proovinud teha?
väga nämma, soovitan :) mehe meelest oli kibe aga jääbki mulle rohkem :D väga hea kingitus ka!
Tere, kui palju moosi sellest kogusest saab? :)
Mina just tegin ja sain 1 liitri
Kas suvikõrvits peab olema kollane või saab ka selle rohelisega teha? Või siis ei jää moos nii ilus kollane?
Just sai valmis. Tegin rohelistest suvikõrvitsatest ja täitsa ilus kollane tuli
Sidruni-suvikõrvitsamarmelaad
Sidruni-suvikõrvitsamarmelaad sobib röstisaiale, tordi vahele jne. Hea tahtmise korral võib seda lausa kuulsa sidrunivõide (lemon curd) soodsamaks aseaineks pidada :)