Lihtne zabaglione

Klassikaline itaalia magustoit, mida serveeritakse nt cantucci-küpsiste kõrvale.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

4 munakollast

3-4 sl peenikest suhkrut

4 sl Marsala veini või meelepärast dessertveini

Valmistamine

Klopi munad kausis suhkruga lahti. Tõsta seejärel kauss kuumaveevanni kohale (st võta väiksem pott, kuhu pane põhja paar cm vett ja kuumuta keemiseni. Lase tasakesi muliseda ning tõsta kauss poti peale, nii et kausi põhi vett ei puudutaks) ja klopi vispliga kuuma vee kohal seni, kuni munasegu pakseneb.

Ettevaatust - kui munasegu liialt kuuma saab, siis võib muna hüübida!

Klopi vähehaaval juurde marsala vein.

Loe veel:

  • Valik zabaglione-desserte Nami-Namis
  • Valmis zabaglione on hästi õhuline ja kohev. Serveeri küpsiste või puuviljadega. Fotol on zabaglione valatud põldmarjadele ning kergelt leeklambiga kõrvetatud.
LISA KOMMENTAAR