Arooniamoos suvikõrvitsaga

See aroonia-suvikõrvitsamoos meenutab mõnedele mustasõstramoosi, teistele mustikamoosi. Igatahes on tegemist maitsva moosiga!

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

0,5 l puhastatud arooniaid

1 l tükeldatud suvikõrvitsat

3 dl vett

2 sidruni mahl

500 g moosisuhkrut

Valmistamine

Pane arooniad, suvikõrvitsakuubikud ja vesi potti. Keeda tasasel tulel, kuni marjad ja suvikõrvits on pehmed. Püreesta moos sauseguriga.

Lisa sidrunimahl ja moosisuhkur ning keeda umbes 10 minutit. Lase moosil umbes 20-30 minutit jahtuda, seejärel kalla steriliseeritud kuumadesse purkidesse.

Loe veel:

Retsept on pärit Soome ajakirjast Emäntälehti (9/2002, Aronia-kesäkurpitsahillo). Pildid tegid Nami-Nami toimetaja Martiina Anni ja Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Kirsike
postitatud 08.12.2009 16:26

Väga maitsev moos, ma ei tea miks, aga meenutab natuke mustikamoosi. Sobis nii saiale, kui morsiks väga hästi:)Teen ilmselt edaspidigi.

Annika
postitatud 20.09.2012 09:22

moos on tõesti hea, kui sulle maitseb mustsõstramoos siis see on peaaegu sama

Martiina
postitatud 21.08.2019 15:01

Meie perele maitseb väga! :)

Tiina
postitatud 09.09.2019 22:08

Tõesti mõnus moos, kellel aroonia maitseb, sest selle maitse on ikka üle kõige tunda :)

Pille
postitatud 25.09.2019 11:25

Väga mõnus! Ma võtsin 1 liitri suvikõrvitsa kohta 0,5 liitrit arooniamarju, jäi parajalt mahe ja mitte liiga vänge.