Koostisosad

1 kg puhastatud arooniaid

1 kg tükeldatud õuna

2 dl vett

1 kg moosisuhkrut või 1 kg tavalist suhkrut

Valmistamine

Pane potti puhastatud marjad, õunalõigud (eemalda südamik!) ja vesi. Keeda umbes 15 minutit, kuni õunad hakkavad pehmenema.

Kui kasutad moosisuhkrut:
Lisa moosisuhkur ja keeda umbes 10 minutit tasasel tulel.
Soovi korral püreesta moos sauseguriga.
Lase moosil umbes 20 minutit kaane all jahtuda. Seejärel kalla kohe steriliseeritud kuumadesse purkidesse ja kaaneta purgid.

Kui kasutad tavalist suhkrut:
Lisa suhkur ja keeda umbes 20 minutit tasasel tulel, kuni õunad on pehmed.
Soovi korral püreesta moos sauseguriga.
Kalla moos steriliseeritud kuumadesse purkidesse ja kaaneta purgid.

NB! Kui paned moosi sügavkülma, siis võib suhkrut veidi vähem panna.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 24.01.2011 22:16

Liiga tugeva aroonia maitsega

Aet
postitatud 13.09.2014 21:35

Mònus moos. Veidi aroonia maitse domineerib. Järgmisel korral vist paneks óunu rohkem ja selle vörra arooniaid vähem. Püreestasin ära, kuna muidu tundus, et arooniad on liiga terved ning moos ei püsi pannkoogil hästi.

Niki
postitatud 27.09.2014 11:47

maitse oli normaalne, aga arooniad jäid terved ja moosi sees jäid imelikud. Võimalik, et püreestamine oleks päästnud. Rohkem ei tee.

Katrin
postitatud 28.10.2017 22:11

Panin arooniaid umbes 1/4 ainult ja lisaks tegin ühe laari lisades veel kaks peotäit pihlakamarju. Vett lisasin natuke rohkem ja suhkrut vähem. Enne purkidesse panemist püreestasin. Sai maailma parim moos :).