Siidrikana

Kaua haudunud kanaroog. Parima maitse annab talukana.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 korralik kana

3-5 dl kvaliteetset naturaalset siidrit

1 loorberileht

paar oksa tüümiani

paar oksa peterselli

paar šalottsibulat

paar punast koduaia õuna

paar estragonivart

soola ja paar tera valget pipart

praadimiseks õli

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C.

Tükelda kana. Pruunista kanatükid pannil või haudepotis ümberringi kenasti kuldseks. Lisa siider ja maitseained, kata pott kaanega ja tõsta ahju. Lase umbes 20 minutiga üles kuumeneda. 

Siis keera ahi 150 kraadi peale ja küpseta 1,5-2 tundi. Mida vanem kodukana, seda kauem ta hautamist vajab. Poebroileril kulub valmimiseks umbes tunnike. 

Retsept on väikeste mugandustega Liina Karroni raamatust "Sööme liha". 

LISA KOMMENTAAR