Provanssaali mesine õunakook

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

100 g võid

5 dl nisujahu

soola

0.5 dl külma vett

Kate:

3 hapukat õuna

0.75 dl suhkrut

4 sl vedelat mett

Valmistamine

Sega sool jahu hulka, näpi juurde pehme või. Lisa vähehaaval vesi, suru tainas palliks ja pane tunniks külma kohta.

Koori ja viiluta õunad. Õlita 23 cm läbimõõduga koogivorm, kata vormi põhi tainaga, surudes servast veidi üles. Laota õunaviilud ringikujuliselt peale ja riputa üle suhkruga.

Küpseta 175-kraadises ahjus kuni tund ja veerand. Selleks ajaks peaks kook saama ilusa pruunika jume.

Võta ahjust välja ja nirista kuumale koogile ühtlaselt peale mett. Lase jahtuda.

Provence’i õunakooki serveeritakse vahukoore või vanilliplombiiriga.

Loe veel:

Ellen Arnover, "Pajaroad nii ja teisiti" ajakirjas "Elukiri". Pildi tegi LIINA.

 

LISA KOMMENTAAR

k
postitatud 05.09.2010 17:55

minu mehe lemmik õunakook. Olen pannud natuke rosinaid ka peale ja jäätise või vanillikastmega maitseb imehää... :)