Lambaliha kaalika ja kruupidega

Vanad eestlased serveerisid sellist rooga mihklipäeval ehk 29. septembril, aga varakevadine lammas sobib samuti hästi. Nii lihtne ja nii maitsev!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g lambaliha

1 dl odrakruupe

1 kaalikas

1 l vett

1 tl soola

1 tl köömneid

Valmistamine

Tükelda lambaliha ja kaalikas. 

Pane hautamisnõu põhjale veidi võid või õli, siis pestud kruubid, seejärel lambalihatükid ja kaalikatükid. 

Vala peale kuum vesi. Kuumuta keemiseni, koori pinnale kerkinud vaht. 

Maitsesta soola ja köömnetega ning hauta kaane all madalal tulel kas pliidil või ahjus 1,5-2 tundi. Kui hautis kuivama kipub, lisa veidi keedetud vett. 

Loe veel:

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildistas Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

liblikas
postitatud 25.09.2011 13:02

Üks sügisesi lemmikuid!

Pille
postitatud 03.10.2016 10:48

Mulle ka see pajaroog väga meeldib!