200 g võid
200 g kvaliteetset tumedat šokolaadi
250 g suhkrut
5 muna
1 kuhjaga sl nisujahu
1-1.5 tl tšillipulbrit
Sulata või ja šokolaad väikeses potis nõrgal tulel või mikroahjus.
Kalla suuremasse kaussi. Sega juurde suhkur ja lase veidi jahtuda.
Sega ükshaaval juurde munad.
Lisa jahu ning tšillipulber, sega hoolega.
Kalla tainas võitatud minimuffinivormidesse ja küpseta 200kraadises ahjus 10-12 minutit.
Lase muffinitel vormis veidi jahtuda, siis tõsta metallrestile lõplikult jahtuma.
Retsept on algselt pärit Chocolate&Zucchini toidublogist. Kasutasin tšilliga maitsestatud šokolaadi (cioccolato con peperoncino)
Muffinid viisid keele alla. Need nüüd mul mustikamuffinite kõrval teisel kohal. Valisin need tegemiseks sp. et mul andis mikser eile otsad ja siin polnud midagi vaja vahustada ning kõik ained olid olemas ka. Kasutasin 72% kakaosisaldusega šokolaadi, firmat ei mäleta enam. Tšillipulbrit ka polnud, panin 1,5 tl helbeid. Keskmine poiss, kes tegemisel abiks oli, sõi paari muffinjagu tainast niisama toorelt ära. Muffinid meenutasid konsistensilt nagu ehtsat šokolaadikooki, ei olnud kuivad. Tšillipipar oli ka aimatav. Läheb varsti kordamisele, lapsed nõuavad lisa :)
olen neid juba mitu korda teinud-lihtsalt ülimaitsvad! Pidulikumal juhul jätsin tšilli ära ja kaunistasin vahukoore ning vaarikatega.
Tehtud :D ma ei tea kas ma läksin tsillipulbriga hoogu aga päris lahe kuidas suus õrnalt näksab :D Teen kindlasti veel :)
Krehvtised šokolaadimuffinid
Tšillipulbriga veidi krehvtisemaks timmitud muffinid, mida on mõnus küpsetatada minimuffinivormides.