Üleküpsetatud juurviljavorm

Üleküpsetatud juurviljavorm sobib nii röstitud liha, suitsukala kui ka vorsti kõrvale.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 l ribadeks lõigatud aedvilju - nt

kartulit

porgandit

juursellerit

pastinaaki vms

3 sl nisujahu

2 küüslauguküünt

soola ja musta pipart

5 dl piima

riivsaia

tükeldatud võid

Valmistamine

Lõika köögiviljad ribadeks. 

Sega köögiviljaribad hästi segamini, lisa jahu ja purustatud küüslauk. Pane segu võitatud ahjuvormi, raputa peale soola ja pipart ning vala peale piim. Puista vormiroale riivsaia ja võitükikesi.

Küpseta 175kraadises ahjus umbes tund aega, kuni köögivili pehmeneb.

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Uduvihm
postitatud 20.01.2012 23:26

Köögiviljadest kasutasin pastinaaki, porgandit, juursellerit ja kaalikat. Sõime vürtsikate kanatiibade kõrvale ja sinna see vorm oma mahedusega sobis nagu rusikas silmaauku. Samas struktuur jäi selline tiba jahupudrune (võib olla ka minu oma süü, kuna kasutasin täistera nisujahu).

PilleRiin
postitatud 19.10.2020 19:20

Minul jäi vedel. See kõhutunne, mis sinna muna ka sisse soovitas, oleks ilmselt õige olnud. Natuke oli kohati vedelamat jahupudrust kohta, rohkem jahu ei tahaks ka (hetkel veel ei häirinud). Kartul, porgand, pastinaak, fenkol, sibul, küüslauk; maitseks panin ka persilladet.