Tagliatelle puravikega

ehk siis tagliatelle vm makaronid koorese puravikukastmega.

Proovi näiteks uusi kodumaiseid finedine toor munanuudleid, mis on valmistatud Restoran Controvento peakoka retsepti järgi.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g tagliatelle makarone

Kaste:

300-400 g värskeid puravikke

2 sl võid

1 sl oliiviõli

1 dl kuiva valget veini või 3-4 sl Marsala veini

1 hakitud küüslauguküüs

2 dl 35% rõõska koort

peotäis värsket siledalehist peterselli

50 g parmesani juustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta pannil või ja õli. Lisa pannile puhastatud ja tükeldatud puravikud ning kuumuta 4-5 minutit, kuni seened on veidi jumet omandanud.

Maitsesta vähese soolaga, lisa hakitud küüslauk ning kuumuta veel minut või kaks. Kui kasutad, siis lisa sorts valget veini või Marsalat. Kuumuta 3-4 minutit.

Nüüd kalla pannile rõõsk koor ja kuumuta tasasel tulel kümmekond minutit.

Samal ajal keeda tagliatelle vastavalt pakendi juhistele al dente. Kurna.

Sega puravikukastme hulka hakitud petersell, maitsesta veel soola ja pipraga ning sega juurde kurnatud makaronid.

Serveeri kohe. Valmis roale puista riivitud Parmesani juustu.

Loe veel:

Pildi tegi Britt Paju (Noad-kahvlid)

LISA KOMMENTAAR

Kätrin
postitatud 18.09.2010 12:35

Väga maitsev ja külluslik pastaroog.

Pille
posted on 29.07.2016 11:19

Kätrini saadetud foto:

Julia Koit
postitatud 02.08.2016 15:51

Unistan puravikest....küll varsti hakkavad tulema ja lähen jahile ;)

Anne
posted on 09.01.2017 18:22

Kuivatatud puravikud ei jää kuidagi alla, samuti mustad torbikseened.