400 g tagliatelle makarone
Kaste:300-400 g värskeid puravikke
2 sl võid
1 sl oliiviõli
1 dl kuiva valget veini või 3-4 sl Marsala veini
1 hakitud küüslauguküüs
2 dl 35% rõõska koort
peotäis värsket siledalehist peterselli
50 g parmesani juustu
soola ja musta pipart
Kuumuta pannil või ja õli. Lisa pannile puhastatud ja tükeldatud puravikud ning kuumuta 4-5 minutit, kuni seened on veidi jumet omandanud.
Maitsesta vähese soolaga, lisa hakitud küüslauk ning kuumuta veel minut või kaks. Kui kasutad, siis lisa sorts valget veini või Marsalat. Kuumuta 3-4 minutit.
Nüüd kalla pannile rõõsk koor ja kuumuta tasasel tulel kümmekond minutit.
Samal ajal keeda tagliatelle vastavalt pakendi juhistele al dente. Kurna.
Sega puravikukastme hulka hakitud petersell, maitsesta veel soola ja pipraga ning sega juurde kurnatud makaronid.
Serveeri kohe. Valmis roale puista riivitud Parmesani juustu.
Pildi tegi Nami-Nami palvel toidublogija Britt Paju (Noad-kahvlid)
Väga maitsev ja külluslik pastaroog.
Unistan puravikest....küll varsti hakkavad tulema ja lähen jahile ;)
Kuivatatud puravikud ei jää kuidagi alla, samuti mustad torbikseened.
Tagliatelle puravikega
ehk siis tagliatelle vm makaronid koorese puravikukastmega.