Apelsinikala

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g turska või muud kalafileed

0.5 tl soola

2.5 dl 20% rõõska koort e. toidukoort

0.5 sl nisujahu

1.5 sl puljongikontsentraati (hummerfond)

0.5 apelsini riivitud koor

0.5 tl tüümiani e. aed-liivateed

0.5 dl hakitud murulauku

Valmistamine

Jaota kala neljaks tükiks, maitsesta soolaga.

Sega laias madalas potis omavahel rõõsk koor, jahu, puljongikontsentraat, apelsinikoor, aed-liivatee ja murulauk. Kuumuta keemiseni, lisa kalatükid.

Kuumuta kala tasasel tulel 6-7 minutit. Kaunista värske aed-liivatee või murulauguga ning apelsinikooreribadega. Juurde paku ahjus küpsetatud juurvilju.

Loe veel:

Rootsi Arla retsept.

LISA KOMMENTAAR