2 sl oliiviõli
2 sibulat
250-300 g värskeid metsaseeni -
nt harilikke kukeseeni, kollakaid kukeseeni või lehter-kukeseeni
400 g purk konservitud purustatud tomateid
2 tl kuivatatud punet
soola ja musta pipart
250 g mozzarella juustu
Pese pommud ja lõika 5 mm paksusteks viiludeks. Puista viiludele soola ja pane sõelale nõrguma. Kuivata tekkinud "pisarad" köögipaberiga ja pruunista pannil mõlemalt poolt või pintselda vähese õliga ja grilli ahjus kuldseks.
Lõika sibulad pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Viiluta küüslauguküüned.
Kuumuta pannil õli, hauta sibul klaasjaks. Lisa küüslauk ja kukeseened, kuumuta veidi. Lisa tomatid ja maitseained. Kuumuta kastet tasasel tulel 10 minutit. Sega aeg-ajalt.
Lõika mozzarella õhukesteks viiludeks.
Retsept on mugandatud Soome ajakirjast Maku 2003 (Kanttarelli-munakoisovuoka).
Tegin pool kogust ja kahetsesin pärast. Nii maitsev oli!
Tõesti maitsev, ilmselt on järgmisel päeval veelgi parem.
Just siis, kui arvad, et üht rooga pole võimalik enam paremaks tuunida (sest, noh, ta on niigi täiuslik), siis selgub, et on ikka küll :) Ma paraku olen soojadel suvepäevadel veidi liiga laisk, et sellist hakkimist, nõrutamist, praadimist, küpsetamist ette võtta, aga kui Nami-Nami oma kodukohviku avab, siis lendan kohe peale ja söön kolme eest, mhmh!
Proovin katsetada oma lõunamenüüs tundub väga hea
selline mõnusalt vürtsikas roog
kasutasin klaasist koos kaanega ahjuvormi
Mul olid šampinjonid ja tavaline riivjuust, aga kokku oli väga maitsev.
Pommu-kukeseenevorm
Selles toitvas vormiroas on kukeseeni, baklažaani ehk pommut, tomateid ning mozzarella juustu. Melanzane alla Parmigiana seenehooaja versioon :)