Kuum šokolaad kaneeliga

Ainult täiskasvanuile sobiv kuum šokolaadijook.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

6 dl väherasvast piima

1 kaneelikoor

100 g riivitud tumedat šokolaadi

1 dl 35% rõõska koort

2 sl kakao- või kohvilikööri või Gallianot või rummi soovi korral

Kaunistuseks:

riivitud šokolaadi

Valmistamine

Kalla piim teflonpotti, lisa kaneelikoor. Kuumuta tasasel tulel aeg-ajalt segades.
Kui piim on peaaegu keema hakkamas, lisa riivitud šokolaad (jäta veidi kaunistuseks). Sega, kuni šokolaad on sulanud.

Eemalda kaneelikoor ja lisa pehmeks vahuks vahustatud rõõsk koor ja soovi korral ka alkohol. Kalla jook tassidesse, kaunista ja serveeri kohe.

Soome Valio retsept. 

LISA KOMMENTAAR