Suvikõrvitsa-fetavorm

Lihtne köögiviljavorm fetajuustu, suvikõrvitsa ja tomatitega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 suvikõrvitsat

8-10 väiksemat tomatit

6 küüslauguküünt

Fetakreem:

4 sl oliiviõli + veel veidi peale niristamiseks

2 sl hakitud värsket basiilikut

1 tl kuivatatud punet

250 g fetajuustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lõika suvikõrvits u 1 cm viiludeks või 2 cm tükkideks. Suuremad tomatid lõika sektoriteks või pooleks. Koori küüslauguküüned. Aseta köögivili suuremasse ahjuvormi. 

Sega fetakreemi jaoks kausis fetajuust, oliiviõli, pune, hakitud basiilik ja maitsesta pipraga. Tõsta saadud juustusegu köögiviljadele (sõrmede või lusika abil). Maitsesta veel kord pipraga, nirista peale veidi oliiviõli.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 30-40 minutit või kuni köögivili on küps.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Piret Valamaa
postitatud 23.08.2010 16:02

Maitseb suurepäraselt, küüslauku võib ka rohkem panna ja kui veel lisada balsamiäädikas leotatud shallotsibulad, on tulemus tõeliselt nauditav.

Gaila
postitatud 24.08.2010 15:43

kerge teha ja maitses hea.

Hexy
postitatud 31.08.2016 11:28

Väga maitsev lisand kana kõrvale.