6 sibulat
50 g võid
500 g pärmi- lehttainast
200 g Taleggio juustu
väike peotäis tüümiani e. aed-liivateed
Koori sibulad, lõika pooleks ja siis paksudeks sektoriteks. Pane sibulasektorid madalasse potti, lisa või ja kuumuta keskmisel tulel umbes pool tundi, kuni sibulad on pehmed, klaasjad ja kleepuvad (kiirustamine ei aita!).
Rulli lehttainas õhukeseks, aseta ahjuplaadile ja torka kahvliga läbi. Umbes 1 cm kaugusele servadest tee terava noaga sisselõige (siis kerkib serv paremini).
Kalla sibulad ühtlaselt lehttainale (u 2 cm kaugusele servast). Pintselda servad pannil oleva sibulavõiga.
Lõika juust õhukesteks viiludeks, murra tükkideks ja torka sibulate vahele. Puista peale aed-liivatee.
Küpseta 220-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni tainas on kuldne ja kerkinud ning sibulad pruunistunud.
Nigel Slateri retseptiidee, piruka küpsetas Pille Petersoo, pildi tegi Juta Kübarsepp. Juustu eest aitäh Deline OÜ-le.
Sibulapirukas Taleggio juustuga
Nigel Slateri retseptiidee, mugandatud-kohandatud. Piruka võib lõigata väikesteks tükkideks - siis jätkub sellest ka suupistelauale.