Sibulapirukas Taleggio juustuga

Nigel Slateri retseptiidee, mugandatud-kohandatud. Piruka võib lõigata väikesteks tükkideks - siis jätkub sellest ka suupistelauale.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

6 sibulat

50 g võid

500 g pärmi- lehttainast

200 g Taleggio juustu

väike peotäis tüümiani e. aed-liivateed

Valmistamine

Koori sibulad, lõika pooleks ja siis paksudeks sektoriteks. Pane sibulasektorid madalasse potti, lisa või ja kuumuta keskmisel tulel umbes pool tundi, kuni sibulad on pehmed, klaasjad ja kleepuvad (kiirustamine ei aita!).

Rulli lehttainas õhukeseks, aseta ahjuplaadile ja torka kahvliga läbi. Umbes 1 cm kaugusele servadest tee terava noaga sisselõige (siis kerkib serv paremini).

Kalla sibulad ühtlaselt lehttainale (u 2 cm kaugusele servast). Pintselda servad pannil oleva sibulavõiga.

Lõika juust õhukesteks viiludeks, murra tükkideks ja torka sibulate vahele. Puista peale aed-liivatee.

Küpseta 220-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni tainas on kuldne ja kerkinud ning sibulad pruunistunud.

Loe veel:

Nigel Slateri retseptiidee, piruka küpsetas Pille Petersoo, pildi tegi Juta Kübarsepp. Juustu eest aitäh Deline OÜ-le.

LISA KOMMENTAAR

Seakass
postitatud 27.08.2010 00:31

Tegin pisikesed sibulapirukakesed. Ja said mõnusalt õhulised ja head suupisted.

Pille
postitatud 29.02.2020 18:52

Väga hõrk ja maitsev pirukas! Taleggio on nii erilise maitsega juust, siin millegagi asendada ei saa.