Tainas küpsetatud Camembert

Serveeri tainas küpsetatud Camembert juustu rohelise salatiga eelroaks.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

225 g lehttainast

1 väiksem Camember' valgehallitusjuust (nt NaTurek)

lahtiklopitud muna

Valmistamine

Lõika tainas pooleks ja rulli kergelt jahusel laual 2 veidi erineva suurusega ketast, mis on umbes 4 cm laiemad kui juusturõngas.

Pane väiksem tainatükk ahjuplaadile, aseta juust keskele. Määri taina servad klopitud munaga ja kata suurema tainatükiga. Suru servad kinni. Trimmi üleliigsed tainaservad (2 cm piisab) ja pigista tainaservad nt kahvliga tugevasti kokku. Määri tainas munaga ja tee tainasse paar sisselõiget, et liigne aur välja pääseks.

Küpseta 220-kraadises ahjus 15-20 minutit, kuni tainas on kerkinud ja kaunilt kuldpruun.

Serveeri lehtsalatiga (sigur, käharsalat vms), millele nirista sinepikastet.

LOE VEEL:

LISA KOMMENTAAR

Martiina
postitatud 09.01.2016 16:19

Tegelikult saab päris suure portsu sellest. Sõime ühe kahe peale koos salatiga. Aga muidu mõnus :)