Saksa kartulisalat suitsupeekoniga

Saksapärane kartulisalat (Kartoffelsalat) on meile omase hapukoore-majoneesikastme asemel segatud hoopis lihapuljongiga.

Vahendid toidu valmistamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

600 g keedetud varajast kartulit

100-150 g (toor)suitsutatud peekonit

2 šalottsibulat

1 dl veiselihapuljongit

praadimiseks võid

soola ja musta pipart

1 kuubikuteks lõigatud soolakurk

2 sl teralist sinepit

Valmistamine

Lõika keedetud varajased kartulid viiludeks. Haki sibul ning lõika peekon kuubikuteks. Prae mõlemad pannil, kuni sibulad on klaasjad. Sega lihapuljong maitseainetega.

Sega kartuliviilud, suitsupeekon, sibul ja hakitud soolakurk. Sega juurde lihapuljong. Lase jahedas maitsestuda, aeg-ajalt segades, et ühtlasemalt maitsestuks.

Loe veel:

Soomlaste Ruokala.tv retsept (Saksalainen perunasalaatti). Pildid tegid Juta Kübarsepp ja Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Liisi
postitatud 16.07.2010 12:20

Väga hea salat värskest kartulist. Kastme valmistasin siiski teistmoodi - oliivõlist ja veiniäädikast.

Kybarsepp
postitatud 29.04.2023 11:27

Maitses väga!