Marineeritud pärlsibulad

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

1 kg valgeid pärlsibulaid

1.25 dl meresoola

1 l vett

1.25 dl (rafineerimata) suhkrut

1 l 5% linnaseäädikat (malt vinegar)

2 sl koriandriseemneid või mõnda hoidise marinaadisegu

Valmistamine

Lahusta sool pidevalt segades vees. Vala soolvesi sibulatele, pane sibulad surutise alla, kata ja lase 48 tundi seista (NB - vähem ei tohi, sest siis muutuvad sibulad pehmeks).

Pane suhkur, äädikas ja maitseained potti, kata kaanega ja kuumuta peaaegu keemiseni. Sega, kuni suhkur on lahustunud, siis lase kaetult 2 tundi jahtuda. Nõruta marinaad.

Nõruta ja pese sibulad hoolega. Lao/suru hästi tihedalt ettevalmistatud klaaspurkidesse. Kalla peale niipalju marinaadi, et sibulad oleksid üleni kaetud.

Sulge purgid ja säilita enne kasutamist vähemalt kuu aega jahedas.

LISA KOMMENTAAR

Küsimus
postitatud 13.07.2011 22:14

Kas sibulaid ei pea kordagi kuuma vette kastma? Kuuma marinaadiga üle valama?