540 g ehk 3 pakki eestimaiseid kandilisi küpsiseid
niisutamiseks piima
500 g 20% hapukoort
300 g Ali-Baba halvaad
2 dl pohlamoosi
Kaunistuseks:marmelaadikomme
Kasta küpsised hetkeks piima sisse, siis lao alusele 4x4 küpsist või 3x5.
Vala hapukoor kaussi, pudista/riivi juurde halvaa ja sega ühtlaseks.
Määri esimesele küpsisekihile halvaa-hapukoore kreemi, järgmisele küpsisekihile moosi ja viimasele küpsisekihile taas halvaa-hapukoorekreemi.
Pane tort külmkappi, soovitavalt üle öö, et küpsised jõuaksid läbi imbuda.
Kaunista marmelaadikommidega.
Hästi lihtne valmistada , kuid samas väga, väga maitsev!!!!
Ülimagus,kuid paras annus halvaad halvaasõbrale.Minu väga sagedasti tehtav retsept,kuid viimasel ajal ei viitsigi tordiks teha ja segan halvaa lihtsalt hapukoorega,on mahedam ja ka väga mõnus.
Halvaad panin vähem, piirdusin 200 grammiga. Pohlamoosi asemel panin sügavkülmutet pohli ja peale raputasin ka kaunistuseks pohli. Pohlad tasakaalustasid halvaa magusust. VÄGA hea tuli niimoodi! Mu mees, kes küpsisekäkke (tema nimetus küpsiseid sisaldavatele magustoitudele) eriti ei armasta, andis sellele tordile hindeks ülihea. Retsept rändas lemmiktoitude nimekirja. :)
Tegin ilma moosita, oli väga maitsev!
Huvitav, kas maitsestamata jogurt oleks ka ok? ????
Halvaa-küpsisetort
Lihtsa halvaa-küpsisetordi valmistamisega saavad hakkama ka lapsed. Hapukas moosikiht tasakaalustab hästi muidu magusat küpsisekooki.