Verikäkk praetud õuntega

Seda Šoti rooga võib teha nii verikäki kui ka verileivaga.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

8 viilu verikäkki või -leiba

25 g võid

2 suurt hapukat õuna

Valmistamine

Kuumuta õli pannil hästi tuliseks. Prae verikäki või -leiva viilud ümberringi krõbedaks (seest peaks verikäkk veel pehmeks jääma) - selleks kulub umbes 3-5 minutit.

Samal ajal sulata teisel praepannil või, lisa kooritud ja paksudeks viiludeks lõigatud õunad ja prae neid 3-4 minutit, kuni õunad on kuldpruunid.

Aseta verikäkiviilud 4 kuumutatud taldrikule, peale õunaviilud.

Joogiks sobib hästi Bloody Mary kokteil.

Vaata ka:

Retsept on šoti autori Sue Lawrence'i raamatust "Sue Lawrence's Scottish Kitchen" (Black pudding with pan-fried apples). Sue Lawrence soovitas Egremont Russet või Cox õunasorte. Kena pildi tegi ILSE.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 25.08.2016 22:11

Hapud õunad ja verikäkk on kokku loodud :)