Aseta marjad ja suhkur email- või savikaussi ja sega puulusikaga umbes 30 minutit, kuni suhkur on täiesti sulanud.
Täida puhtad ja hoolikalt steriliseeritud purgid toormoosiga. Sulge purgid õhukindlalt, moose säilita külmkapis või hästi jahedas keldris.
Nipid ja soovitused:
Kui suhkur on halvasti sulanud, siis vajub seistes siirup põhja ja maasikad jäävad purgi ülemisse otsa siirupist välja. Sellisel juhul on riknemisoht suurem.
Hexy, jah, magus on - aga see on toormoos ja vähema suhkruga ei säili tavalises jahedas keldris või garaažis nii hästi. Sügavkülma metsmaasikamoosi mina jälle panna ei julge :(
6075
Panin vähem suhkrut, aga ei olnud ka plaanis kaua säilitada. Ema muudkui hirmutab, et metsmaasika toormoosi ei tohi süüa, sest marutaudis rebased on metsas maasikatele peale pissinud :P
Metsmaasika toormoos
Metsmaasikate aroom ja loomulik maitse säilivad kõige paremini toorhoidises. Maasikad peavad olema parajalt valminud ja värskelt korjatud.