Metsmaasika toormoos

Metsmaasikate aroom ja loomulik maitse säilivad kõige paremini toorhoidises. Maasikad peavad olema parajalt valminud ja värskelt korjatud.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg metsmaasikaid

1 kg suhkrut

Valmistamine

Aseta marjad ja suhkur email- või savikaussi ja sega puulusikaga umbes 30 minutit, kuni suhkur on täiesti sulanud.

Täida puhtad ja hoolikalt steriliseeritud purgid toormoosiga. Sulge purgid õhukindlalt, moose säilita külmkapis või hästi jahedas keldris.
 

Nipid ja soovitused:

  • Kui suhkur on halvasti sulanud, siis vajub seistes siirup põhja ja maasikad jäävad purgi ülemisse otsa siirupist välja. Sellisel juhul on riknemisoht suurem.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 30.06.2013 13:19

Mina panin suhkrut 500gr ja oli isegi veel liiga magus.

Pille
postitatud 11.07.2015 10:40

Hexy, jah, magus on - aga see on toormoos ja vähema suhkruga ei säili tavalises jahedas keldris või garaažis nii hästi. Sügavkülma metsmaasikamoosi mina jälle panna ei julge :( 6075

Kaare
postitatud 13.07.2017 20:36

Panin vähem suhkrut, aga ei olnud ka plaanis kaua säilitada. Ema muudkui hirmutab, et metsmaasika toormoosi ei tohi süüa, sest marutaudis rebased on metsas maasikatele peale pissinud :P

Triin Võrk
postitatud 22.07.2017 20:15

Pole midagi paremat, kui metsmaasika toormoos!! Homme peabki uurima minema, et kas veel on maasikaid!