Kissell kuivatatud puuviljadest

Lisa kissellile vastavalt soovile kas rohkem või vähem kartulitärklist. Vedelaid kisselle pakutakse putrude, saiakeste ja küpsistega, paksemaid piima ja vahukoorega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g kuivatatud puuvilju - näiteks

kuivatatud õunu

kuivatatud ploome

suuri seemneteta rosinaid

kuivatatud aprikoose jms

1.5 l vett

tükike kaneelikoort

2 tera nelki

85 g suhkrut (1 dl)

0.5 sidruni mahl

2-3 sl kartulitärklist

Valmistamine

Tükelda puuviljad vajadusel väiksemateks tükkideks ja loputa jooksva külma vee all. Pane potti koos 1,5 liitri veega ja leota kuivatatud puuvilju 2-3 tundi külmas vees.

Lisa nelk ja kaneel ning keeda puuviljad leotamisvees pehmeks. Veidi enne keetmise lõppu lisa suhkur. Maitsesta sidrunimahlaga.

Sega kartulitärklis vähese külma veega ja lisa pidevalt segades kissellile. Kuumuta keemiseni, ent ära keeda.

Tõsta pott tulelt ja puista kissellile õhuke kiht suhkrut (siis ei teki kissellile 'nahka' peale).

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 22.01.2009 20:33

Üks jube hea magustoit ;)

Kukkel
postitatud 22.03.2009 20:52

Tegin seda kisselli ürituse jaoks hiigelkoguses. Arvestasin 40 inimesega ning tegin hiigelsuures potis 6 portsjonit. Arvestus oli õige. Pakkusin seda vanilje jäätisega ning maitses kõigile suurepäraselt.

Tiina
postitatud 19.01.2012 21:28

Väga hää!

Fibin
postitatud 12.02.2011 18:44

väga maitsev ka kohupiimaga.

Karima
postitatud 12.04.2013 22:04

minu lemmik lapsepõlvest juba ja täna tegin heledate ja tumedate rosinate ning aprikoosidega...jummal see viib keele alla :) enne ei saa vist magama ka minna kui potitäis otsas on

Kristi Räime
postitatud 05.03.2016 11:01

Prismas on Rainbow sarjas müügil super segu selle kompoti tegemiseks. Sees on kuivatatud õud, pirn, ploom, rosin, aprikoos ja vist oli midagi veel. Lisan alati lisaks ka viigimarja, ilma selleta ei ole õige mekk man.

Maits
postitatud 17.03.2019 16:23

viigimarjaga pakkusid küll üle, aga noh eks maailmas leidub igasuguseid ju

Martiina
postitatud 09.04.2017 17:56

Klassika! Mulle maitsevad kuivatatud jõhvikad kisselli sees, tasakaalustavad magusust.

Eve Vadi
postitatud 02.05.2017 09:17

Meie pere jõuluaegne magutoit igal aastal...

Koidu Bergmann
postitatud 08.01.2018 10:31

Mul samad lemmikud: Kuivatatud õunad, mustad ploomid ja rosinad! Lapsepõlvest saadik lemmik magustoit!

Kodukana
postitatud 13.01.2019 15:36

arvestades, kui magusad need puuviljad on, siis on liiga palju suhkrut mu maise tarbeks. oleks võinud vabalt poole vähem panna.

kukyeve
postitatud 05.02.2019 08:56

Mina panin vee asemel ubinamahla ja maitses suurepäraselt...

Pille
postitatud 15.02.2019 19:10

Hea nipp, kukyeve!

Eve
postitatud 16.03.2019 09:38

Mina panen vee asemel ubinamahla (õunamahla) - meil L-Eestis kasvavad ubinad...

Bon Voyage
postitatud 22.04.2020 07:31

Viigimarjad peavad olema (kui sa just kodust varianti ei tee)! :)

Diana Rohtmaa
postitatud 09.04.2022 22:24

Minu poeg ütles selle mõnusa magustoidu kohta, et see on vanainimese kissell. Siis ta oli 10-ne aastane, nüüd on 22 ja sellest saati ongi selle kisselli nimetus meie peres "Vanainimese kissell".

Kaja Sakala
postitatud 09.04.2022 22:25

Peabki tegema! Ennevanasti polnud ju ühtki sünnipäeva ilma selleta - kui paksem, siis oli vahukooremüts peas, kui tuli vedelam, siis vahustati kohupiim ja kallati kissell peale.

Liia Mustila
postitatud 10.04.2022 10:25

Klassikaline kissell, meie peres on pea kord kuus see klassika podisemas potis :)