500 g kuivatatud puuvilju - näiteks
suuri seemneteta rosinaid
1.5 l vett
tükike kaneelikoort
2 tera nelki
85 g suhkrut (1 dl)
0.5 sidruni mahl
2-3 sl kartulitärklist
Tükelda puuviljad vajadusel väiksemateks tükkideks ja loputa jooksva külma vee all. Pane potti koos 1,5 liitri veega ja leota kuivatatud puuvilju 2-3 tundi külmas vees.
Lisa nelk ja kaneel ning keeda puuviljad leotamisvees pehmeks. Veidi enne keetmise lõppu lisa suhkur. Maitsesta sidrunimahlaga.
Sega kartulitärklis vähese külma veega ja lisa pidevalt segades kissellile. Kuumuta keemiseni, ent ära keeda.
Tõsta pott tulelt ja puista kissellile õhuke kiht suhkrut (siis ei teki kissellile 'nahka' peale).
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Martiina.
Üks jube hea magustoit ;)
Tegin seda kisselli ürituse jaoks hiigelkoguses. Arvestasin 40 inimesega ning tegin hiigelsuures potis 6 portsjonit. Arvestus oli õige. Pakkusin seda vanilje jäätisega ning maitses kõigile suurepäraselt.
Väga hää!
väga maitsev ka kohupiimaga.
minu lemmik lapsepõlvest juba ja täna tegin heledate ja tumedate rosinate ning aprikoosidega...jummal see viib keele alla :) enne ei saa vist magama ka minna kui potitäis otsas on
Prismas on Rainbow sarjas müügil super segu selle kompoti tegemiseks. Sees on kuivatatud õud, pirn, ploom, rosin, aprikoos ja vist oli midagi veel. Lisan alati lisaks ka viigimarja, ilma selleta ei ole õige mekk man.
viigimarjaga pakkusid küll üle, aga noh eks maailmas leidub igasuguseid ju
Klassika! Mulle maitsevad kuivatatud jõhvikad kisselli sees, tasakaalustavad magusust.
Meie pere jõuluaegne magutoit igal aastal...
Mul samad lemmikud: Kuivatatud õunad, mustad ploomid ja rosinad! Lapsepõlvest saadik lemmik magustoit!
arvestades, kui magusad need puuviljad on, siis on liiga palju suhkrut mu maise tarbeks. oleks võinud vabalt poole vähem panna.
Mina panin vee asemel ubinamahla ja maitses suurepäraselt...
Hea nipp, kukyeve!
Mina panen vee asemel ubinamahla (õunamahla) - meil L-Eestis kasvavad ubinad...
Viigimarjad peavad olema (kui sa just kodust varianti ei tee)! :)
Minu poeg ütles selle mõnusa magustoidu kohta, et see on vanainimese kissell. Siis ta oli 10-ne aastane, nüüd on 22 ja sellest saati ongi selle kisselli nimetus meie peres "Vanainimese kissell".
Peabki tegema! Ennevanasti polnud ju ühtki sünnipäeva ilma selleta - kui paksem, siis oli vahukooremüts peas, kui tuli vedelam, siis vahustati kohupiim ja kallati kissell peale.
Klassikaline kissell, meie peres on pea kord kuus see klassika podisemas potis :)
Kissell kuivatatud puuviljadest
Lisa kissellile vastavalt soovile kas rohkem või vähem kartulitärklist. Vedelaid kisselle pakutakse putrude, saiakeste ja küpsistega, paksemaid piima ja vahukoorega.