Pruun kaste

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl rasva

2 sl nisujahu

7-8 dl puljongit

1 porgand

1 sibul

juursellerit

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pruunista jahu kuumas rasvas. Lisa kuum puljong ja ribadeks lõigatud ja rasvas hautatud maitseköögiviljad (porgand, sibul, juurseller). Keeda 10-12 minutit.
Maitsesta soola ja pipraga. Soovi korral vala kaste läbi sõela.

Pruunist kastmest saad valmistada:
SIBULAKASTME - lisa valmis kastmele 2 võis praetud sibulat
VEINIKASTME - lisa valmis kastmele 0,5-1 dl kuiva veini
SEENEKASTME - pruunista 1 sibul ja 400 g värskeid või 250 g kupatatud seeni rasvas. Edasi toimi nagu pruuni kastme puhul.

Pereköögi retsept (1/2000 Noore perenaise eri)
LISA KOMMENTAAR