Vokitud roheline spargel basiilikupestoga

Vokkpannil kiiresti valmiv roog.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

suur kimp rohelist sparglit

2 sl päevalilleõli

4 sl basiilikuga pestot

sorts oliiviõli

veidi sidrunimahla

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

laastudeks lõigatud Parmesani või Pecorino Romano juustu

Valmistamine

Eemalda sparglitelt puine varreosa, vajadusel koori. Lõika sparglid kolmeks jupiks.

Kuumuta vokkpannil päevalilleõli ja prae sparglit pidevalt segades pehmeks (3-4 minutit). Tõsta pann tulelt.

Sega sparglid pesto, oliiviõli ja sidrunimahlaga. Maitsesta, jaota taldrikutele ja kaunista parmesanilaastudega.

Loe veel:

Retsept on Briti ajakirjast Marie Claire (July 2003, Stir-fried asparagus with basil pesto). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

CarpeDiem
postitatud 19.04.2010 17:37

Oli väga mõnus kevadine suutäis. Rannahooaja eel ideaalne kerge õhtusöök:) Näljasemale ja/või mehisemale seltskonnale sobib siiski pigem soojaks eelroaks.

Pille
postitatud 31.05.2023 11:24

CarpeDiemi pilt ka: