Soome kartulikaraskid

Lihtsad kartuli-odrajahukaraskid maitsevad hästi koduse kodujuustu-munavõiga. Valmistatakse kartuli(pudru)helvestest.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

2.5 dl vett

2.5 dl täisrasvast piima

110 g kartulihelbeid

2 sl sulatatud võid

1 tl soola

5-6 dl odrajahu või nisujahu

Valmistamine

Sega kõik ained külma vee-piimasegu hulka.
Jaota tainas 12 tükiks ja patsuta karaskiteks.
Tõsta ahjuplaadile ka küpseta 250-kraadises ahjus, kuni karaskid on kuldsed.

Serveeri kodujuustu-munavõiga või mõne muu munavõiga.

Soome Valio retsept (Perunarieskat), pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 20.08.2010 09:59

Kasutasin odrajahu.Väga mõnusad ja hästi toitvad.Rohkem kui kaks tükki ei jaksanudki ära süüa:)