Mõnus rabarbrimoos, ingveriga või ilma

Mõnusalt hapukas rabarbrimoos, mis maitseb veel eriti hästi, kui sellele lisada värsket ingverit. Viimane olevat maitsenud väga näiteks Muumimammale ;)

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

1 kg rabarbrit

500 g suhkrut

1-2 dl vett

Soovi korral:

1 sl riivitud värsket ingverit

Valmistamine

Pese rabarbrivarred ja lõika juppideks (vanemad varred võid soovi korral koorida). Pane rabarber koos veega potti ning kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel 10 minutit.

Siis lisa suhkur ja keeda tasasel tulel ca 25-30 minutit, kuni džemm on paksenenud. Sega aeg-ajalt. Soovi korral lisa kuumutamise lõppfaasis riivitud ingver. 

Koori pealt vaht, tõsta kuumadesse steriliseeritud purkidesse ja kaaneta.

  • Moosi saab teha ka niipidi: sega suures potis tükeldatud rabarber ja suhkur, lase soovi korral kuni ööpäev tõmmata. Siis kuumuta tasasel tulel koos tilga veega, kuni suhkur on lahustunud ja seejärel veidi tugevamalt tulel ja pidevalt segades, kuni keedis on paksenenud. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 16.05.2008 08:35

päris hea mõnusalt ingverit on tunda ja natsa hapukas.

Zoozi
postitatud 01.06.2009 21:44

Oli väga maitsev.

akaatsia
postitatud 17.05.2011 16:43

Väga maitsev moos.