Mõnusalt hapukas rabarbrimoos, mis maitseb veel eriti hästi, kui sellele lisada värsket ingverit. Viimane olevat maitsenud väga näiteks Muumimammale ;)
Pese rabarbrivarred ja lõika juppideks (vanemad varred võid soovi korral koorida). Pane rabarber koos veega potti ning kuumuta keemiseni. Keeda tasasel tulel 10 minutit.
Siis lisa suhkur ja keeda tasasel tulel ca 25-30 minutit, kuni džemm on paksenenud. Sega aeg-ajalt. Soovi korral lisa kuumutamise lõppfaasis riivitud ingver.
Koori pealt vaht, tõsta kuumadesse steriliseeritud purkidesse ja kaaneta.
Moosi saab teha ka niipidi: sega suures potis tükeldatud rabarber ja suhkur, lase soovi korral kuni ööpäev tõmmata. Siis kuumuta tasasel tulel koos tilga veega, kuni suhkur on lahustunud ja seejärel veidi tugevamalt tulel ja pidevalt segades, kuni keedis on paksenenud.
Mõnus rabarbrimoos, ingveriga või ilma
Mõnusalt hapukas rabarbrimoos, mis maitseb veel eriti hästi, kui sellele lisada värsket ingverit. Viimane olevat maitsenud väga näiteks Muumimammale ;)