Munavalgekook

Minu pinginaabri Kristeli retsept (veidi mugandatud). Hea kook juhuks, kui hulgaliselt munavalgeid on üle jäänud ja beseed küpsetada ei taha.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

6 suure muna valget

250 g suhkrut

180 g nisujahu (u 3 dl)

1 sl kartulitärklist

1 tl küpsetuspulbrit

100 g sulatatud võid

Valmistamine

Klopi munavalged koos 2 sl suhkruga vahule. Sega ülejäänud suhkur teiste kuivainetega, siis lisa järk-järgult munavalgevahule. Viimasena lisa jahutatud sulavõi.

Kalla tainas võitatud vormi ning küpseta 180-kraadises ahjus 30-40 minutit. Kontrolli koogi küpsust puutikuga.

Enne vormist väljalöömist lase koogil jahtuda.

LISA KOMMENTAAR

Kristel
postitatud 12.12.2008 13:08

Minu vaieldamatu lemmik, mida meie peres on tehtud kümneid aastaid.

Tiina
postitatud 12.12.2008 13:13

Proovisin ära. Sai kohe sügavkülma tühjemaks :) Nägi välja ja oli muidu ka üsna sarnane tavalisele biskviidile. Aga palju mahlasem, tihedam, pehmem ja maitsekam kui tervetest munadest biskviit! Seekord serveerisin värske rabarberi-maasika moosi ja maapähkli-šokolaadikastmega Nigella Expressi raamatust. Aga edaspidi võiks seda retsepti küll tavalise biskviidi aseainena kasutada - palju parem!

Latte
postitatud 12.12.2008 13:14

Mina ka proovisin ära. Täitsa tavaline biskviit :D Ausalt öeldes ootasin muud... :D

Kardemon
postitatud 07.03.2010 12:16

soojana imehea! on jah nagu biskviit. aga hea vaheldus beseele kui munavalgeid üle jääb!!! moosiga näiteks süüa :P järgmisel hommikul tegin rummikooke ülejäägist. sobis väga hästi!

Ludmilla
postitatud 02.10.2015 19:45

Palun veidi selgitust, kui klopin munavalge 2 spl.suhkruga, millal ma siis ülejäänud 250 g - 2 spl.)=? lisan?

Pille
postitatud 02.10.2015 22:13

Ludmilla, ülejäänud suhkur sega jahu jt kuivainetega!

Age S
postitatud 20.08.2017 19:25

Seda kooki on võimalik küpsetada ka gluteenivabana. Asendasin tavalise jahu gluteenivaba jahu, kartulitärklise ja mandlijahu seguga. Mõnus keeks. Kui veel kreem ka peale teha, siis on mõnusalt mahlane.