6 suure muna valget
250 g suhkrut
180 g nisujahu (u 3 dl)
1 sl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
100 g sulatatud võid
Klopi munavalged koos 2 sl suhkruga vahule. Sega ülejäänud suhkur teiste kuivainetega, siis lisa järk-järgult munavalgevahule. Viimasena lisa jahutatud sulavõi.
Kalla tainas võitatud vormi ning küpseta 180-kraadises ahjus 30-40 minutit. Kontrolli koogi küpsust puutikuga.
Enne vormist väljalöömist lase koogil jahtuda.
Minu vaieldamatu lemmik, mida meie peres on tehtud kümneid aastaid.
Proovisin ära. Sai kohe sügavkülma tühjemaks :) Nägi välja ja oli muidu ka üsna sarnane tavalisele biskviidile. Aga palju mahlasem, tihedam, pehmem ja maitsekam kui tervetest munadest biskviit! Seekord serveerisin värske rabarberi-maasika moosi ja maapähkli-šokolaadikastmega Nigella Expressi raamatust. Aga edaspidi võiks seda retsepti küll tavalise biskviidi aseainena kasutada - palju parem!
Mina ka proovisin ära. Täitsa tavaline biskviit :D Ausalt öeldes ootasin muud... :D
soojana imehea! on jah nagu biskviit. aga hea vaheldus beseele kui munavalgeid üle jääb!!! moosiga näiteks süüa :P järgmisel hommikul tegin rummikooke ülejäägist. sobis väga hästi!
Palun veidi selgitust, kui klopin munavalge 2 spl.suhkruga, millal ma siis ülejäänud 250 g - 2 spl.)=? lisan?
Ludmilla, ülejäänud suhkur sega jahu jt kuivainetega!
Seda kooki on võimalik küpsetada ka gluteenivabana. Asendasin tavalise jahu gluteenivaba jahu, kartulitärklise ja mandlijahu seguga. Mõnus keeks. Kui veel kreem ka peale teha, siis on mõnusalt mahlane.
Munavalgekook
Minu pinginaabri Kristeli retsept (veidi mugandatud). Hea kook juhuks, kui hulgaliselt munavalgeid on üle jäänud ja beseed küpsetada ei taha.