Pirni-pohlamoos

Pirni-pohlamoos sobib metslooma-, linnu- kui ka muude liharoogade lisandiks. Ja loomulikult ka pannkookide peale :)

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

750 g pohli

750 g pirni

600 g suhkrut

Valmistamine

Pese pohlad, nõruta ja pane potti.

Koori soovi korral pirnid ja lõika neljaks, eemalda seemned ning lisa pohladele. Lisa 1-2 dl vett ning kuumuta tasakesi paksupõhjalises potis, kuni pirnid on peaaegu pehmed. 

Lisa suhkur ja kuumuta veel 10 minutit. Tõsta pott tulelt ja koor vaht. 

Jaota moos purkidesse ja sule purgid.

Nipid ja soovitused:

  • Pohlad sisaldavad bensoehapet ja seepärast mingit muud konservanti ei ole vaja. Kui soovid paksemat moosi, siis võid kasutada pektiinilisandiga moosisuhkrut.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Tiina
postitatud 05.09.2012 17:33

Olen seda moosi teinud, maru maitsev on. Ainult pirnid tükeldasin väiksemaks, et ikka igale pannkoogile jaguks:)

Hexy
postitatud 24.05.2013 20:19

Maitsev moos, pisut vedelavõitu.

Maalt ja hobusega
postitatud 12.09.2024 13:41

Mulle meeldib!