Rabarbrisiirup

Kasuta seda imeilusa värviga siirupit näiteks rabarbrimorsi tegemiseks, vahuveinikokteilide põhjana või hoopis limonaadi valmistamiseks.

Kogus
u 1,5 liitrit
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Jook
Lisategevused

Koostisosad

1 kg viilutatud rabarbrit

5 dl külma vett

200-400 g suhkrut

Valmistamine

Vala külm vesi rabarbriviiludele ja lase kuni järgmise päevani tõmmata.

Keeda tasasel tulel, kuni rabarber on pehme. Siis kurna läbi sõela või kahekordse marli, nii et saad võimalikult palju mahla kätte.

Lisa saadud mahlale suhkur ja kuumuta keema.

Nipid ja soovitused:

  • Vala kuumalt purkidesse või pudelitesse ja sulge õhukindlalt, kui soovid siirupit säilitada. Loe siit, kuidas purke-pudeleid hoidistamiseks ette valmistada.
  • Jäätee valmistamiseks serveeri rohke jääga, kaunistuseks värske mündioks. 

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Gea
postitatud 28.05.2010 17:41

Väljaandvus 1,2l, seda juhul, kui kurnata läbi riide ja sõela, siis saab viimse piisa mahla välja pigistada;)

Pille
postitatud 24.05.2017 15:34

Gea saatis pildi ka:

Hexy
postitatud 16.06.2012 16:45

Ma panin max koguse suhkrut, teinekord paneks vähem.

Jaana
postitatud 30.05.2014 17:42

Olen lisanud keetmise ajal kaneelipulki(koori) või siis vanillikupra-mõlemad annavad väga põneva maitsenüansi.

Linchik
postitatud 31.05.2014 10:53

Hei. Miks peab rabarberit vees üle öö hoidma? Kas ma kohe ei või seda keema ajada? Ei jõua nii kaua oodata :) vaatasin UK retsepte ka ja seal pole näinud soovitusi üle öö seista lasta.. Proovin sealse retsepti soovitusel lisada roosi vett :) aga siirup siinse retsepti järgi tuli väga hea! Tänud :)

Vike
postitatud 27.06.2016 19:37

Tegin. Säilitamisse ei jõudnud miskit :D

Kaare
postitatud 24.05.2017 14:07

Ma pigistasin ka läbi marli viimse kui tilga välja, ei tahtnud midagi raisku lasta :)

Katre Eskor
postitatud 27.05.2017 22:08

Lisaksin keemisel pundi piparmünti :) Pärast on mulliveega super limonaad :)

Helika Preemet
postitatud 27.05.2017 22:10

Katre, Sinu siirup on supper, ilma igasugu liialdusteta. Palava suvepäeva parim jahutav jook! Maitse on siiamaani meeles.

GongFood
postitatud 25.06.2017 16:27

Kui rabarber eelmisel päeval tõkkidena külma vette jätta, annab see välja maitse ja tegelikult ka juba värvi. Teen ise ca 5cm pulkad ja jämedama varre puhul lõikan pikuti pooleks. Väiksematele teen diagonaalis sälgu.

GongFood
postitatud 25.06.2017 16:30

Suurepärane siirup. Mulliveega lahjendades imeline limonaad nii maitselt kui välimuselt. Mulle meeldib ennekõike rabarbri ehe ja puhas maitse. Enne hooaha lõppu tasub kõik rabarber limonaadiks keeta, kui kooki enam süüa ei jaksa ;)

Kets
postitatud 31.05.2018 09:16

Kas rabarberil peab pealmise koore ära koorima ?

Aiwike
postitatud 01.06.2018 10:44

Ei. Tuleb puhtaks pesta ja koos koortega viilutada.

Riina
postitatud 10.06.2018 18:50

Ülimsitsev ja lihtne valmistada, soovitan

Mammu
postitatud 11.06.2018 13:16

Kas hakitud rabarbri peaks oanema kûlma seisma vôi vôiks hoida ka toatemperatuuril?

Pille
postitatud 01.07.2018 07:41

Mammu, jahedas on parem! (Ja vabandust viivituse pärast, viibisin pikalt reisil)

Helina
postitatud 20.05.2021 11:29

Mina kasutan rabarberisiirupi tegemiseks aurutajat. Rabarber tükkideks, aurutajasse ning hiljem lisan suhkru, kuumutan ja purkki.

Ly Leedu
postitatud 20.05.2021 11:26

Rabarberisiirup mulliveega on parim!

Marika
postitatud 05.06.2021 11:31

Tegin 2 kg barberit, 2 L vett, 2 klaasi suhkurt. Sai normull.

Marika
postitatud 05.06.2021 11:33

Veel üks pilt :)

Pille
postitatud 06.06.2021 08:46

Aitäh, Marika, nii ilus värv!!!