Maasikakompott Taani moodi

Populaarne suvine magustoit Taanis - maasikadessert, mida süüakse kas piima või rõõsa koorega. Taanlased ise kutsuvad seda "maasikapudruks" (jordbærgrød) - kui seda rõõsa koorega serveerida, siis on roa nimeks "jordbærgrød med fløde".

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

800 g värskeid või külmutatud maasikaid

60 g suhkrut

2.5 dl vett

3 sl maisitärklist või kartulitärklist

Serveerimiseks:

täispiima või vahukoort või kohvikoort

Valmistamine

Pese ja puhasta marjad (külmutatud marjad pane lihtsalt potti). Lisa vesi ja keeda tasasel tulel 2-3 minutit, kuni marjad on pehmed.

Maitsesta suhkruga - suveküpsete marjadega pole see alati vajalik.

Sega maisitärklis vähese külma veega, lisa pidevalt segades marjadele. Kui kasutad kartulitärklist, siis kuumuta esimese mulksuni; kui kasutad maisitärklist, siis kuumuta keemiseni ja lase paar minutit podiseda, kuni kompott on parajalt paks.

Serveeri veidi jahtunult piimaga või rõõsa koorega.

LISA KOMMENTAAR

Tullia
postitatud 18.02.2012 13:37

Täiesti hea magustoit tuli, kuigi tegin külmutatud maasikatest. 3 spl maisitärklist ei õnnestunud mul 2 spl veega ära segada. Vähemalt 3 spl tuli panna.

Pille
postitatud 01.04.2021 15:17

Tullia tehtud pilt :)

Kybarsepp
postitatud 01.05.2021 19:26

See oli täitsa tore ja väga lihtne!