Populaarne suvine magustoit Taanis - maasikadessert, mida süüakse kas piima või rõõsa koorega. Taanlased ise kutsuvad seda "maasikapudruks" (jordbærgrød) - kui seda rõõsa koorega serveerida, siis on roa nimeks "jordbærgrød med fløde".
Pese ja puhasta marjad (külmutatud marjad pane lihtsalt potti). Lisa vesi ja keeda tasasel tulel 2-3 minutit, kuni marjad on pehmed.
Maitsesta suhkruga - suveküpsete marjadega pole see alati vajalik.
Sega maisitärklis vähese külma veega, lisa pidevalt segades marjadele. Kui kasutad kartulitärklist, siis kuumuta esimese mulksuni; kui kasutad maisitärklist, siis kuumuta keemiseni ja lase paar minutit podiseda, kuni kompott on parajalt paks.
Serveeri veidi jahtunult piimaga või rõõsa koorega.
Täiesti hea magustoit tuli, kuigi tegin külmutatud maasikatest. 3 spl maisitärklist ei õnnestunud mul 2 spl veega ära segada. Vähemalt 3 spl tuli panna.
Maasikakompott Taani moodi
Populaarne suvine magustoit Taanis - maasikadessert, mida süüakse kas piima või rõõsa koorega. Taanlased ise kutsuvad seda "maasikapudruks" (jordbærgrød) - kui seda rõõsa koorega serveerida, siis on roa nimeks "jordbærgrød med fløde".