Patissonid e. taldrikkõrvitsad võiksid olla noored ja väikesed, u 4-5päevased.
3-4 noort patissoni e. taldrikkõrvitsat
1 suurem apelsin
1 sl suhkrut
1 sl veiniäädikat
Lõika taldrikkõrvitsad õhemateks sektoriteks. Puista peale veidi peenikest soola, lisa suhkur ning veiniäädikas. Aseta jahedasse.
Pese, koori ja viiluta apelsin ning lõika viilud terava noaga kaheks või neljaks. Eemalda apelsinikoore sisemine valge osa ja haki koor peeneks.
Sega tükeldatud apelsin ja hakitud koor taldrikkõrvitsaviiludega ja lase 15 minutit seista.
Serveeri.
Toivo Niibergi retsept ilmus ajalehes Postimees (8.8.1998)
Patissonisalat
Patissonid e. taldrikkõrvitsad võiksid olla noored ja väikesed, u 4-5päevased.