Aedvilja-kanavokk

Väherasvane vokitud hiina roog kanafilee ja köögiviljadega sobib nii iseseisvaks eineks kui ka nuudlite või riisi kõrvale.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl õli

450 g tükeldatud kanafileed

400 g külmutatud "Härmavili" vokkimissegu

2.5 dl vett või kanapuljongit

1 sl maisitärklist

1 tl viievürstisegu soovi korral

0.25 tl tšillihelbeid või tšillipulbrit

2 sl Teriyaki kastet või magusat sojakastet või austrikastet

Valmistamine

Lõika kanafileed ribadeks. 

Kuumuta õli suurel (vokk)pannil, lisa kanaribad ja prae pidevalt segades umbes 5 minutit. Lükka pruunistatud kanaribad panni ühele poolele.

Lisa vokkimissegu ja 2 dl vett või puljongit. Kuumuta keemiseni, siis aanda kuumust, kata pann kaanega ja hauta tasasel tulel umbes 5 minutit, kuni aedviljad on krõmpsuvalt pehmed ja kana küps.

Sega väikeses kausis ülejäänud ained hoolega, lisa segades kanale ja aedviljadele. Kuumuta 3-4 minutit, kuni kaste on paksenenud. Soovi korral lisa soola-pipart.

Nipid ja soovitused:

  • Hiina viievürtsisegu annab roale mõnusa aasiapärase meki, ent kui Sul seda käepärast pole, võid roale kasvõi sojakastmega lisavunki anda või lisada näpuotsaga Sichuani pipart, tähtaniisi, ingverit, nelki, apteegitilliseemneid vms. 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Kodukanake
postitatud 20.06.2009 16:12

Hästi kiiresti sai valmis ja maitses hea.

Pille
postitatud 14.06.2016 12:03

Kodukanake saatis sellise pildi:

sininetyrkiis
postitatud 13.04.2017 10:30

Hea ja kerge õhtusöök!