Alõtšakook beseekattega

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Põhi:

250 g nisujahu

100 g pehmet võid

2 sl rõõska koort

1 sl suhkrut

1 munakollane

soola

Alõtšatäidis:

600 g alõtšasid

2 sl mett

2 sl ploomilikööri

20 g võid

Beseekate:

2 munavalget

100 g suhkrut

150 g jahvatatud mandleid

Valmistamine

Valmista kõigepealt põhi: sega kõik ained, keera toidukilesse ja pane tunnikeseks külmkappi.
Täidise valmistamiseks pese ja nõruta alõtšad. Poolita ja eemalda kivid.
Sulata potis või, lisa alõtšad, mesi ja ploomilikööri. Kuumuta tasasel tulel 5 minutit. Jahuta.
Rulli tainas jahusel laual ja vooderda sellega 25 cm koogivorm. Torgi kahvliga läbi.
Kata koogipõhi fooliumiga, see omakorda kuivatatud herneste vms ja eelküpseta 180-kraadises ahjus 25 minutit.
Eemalda herned ja foolium ning lase jahtuda.
Kata jahtunud eelküpsetatud põhi alõtsaseguga.
Vahusta munavalged kõvaks vahuks, lisa jaokaupa suhkur. Sega juurde jahvatatud mandlid.
Pane munavalgevaht tordipritsi ja tee koogile peale kaunis võrgustik (või kata lihtsalt kook munavalgevahuga).
Küpseta 5 minutit hästi kuumas praokil ahjus, kuni beseekate on helepruun.
Serveeri kohe.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR