Marineeritud kitsejuust

Ürdi-küüslaugusegus marineeritud kitsejuust.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

250 g suurelt tükeldatud kitsejuustu

Marinaad:

6 sl oliiviõli

1 sl valget veiniäädikat

1 tl musta pipart tervete teradena

1 viilutatud küüslauguküüs

3 värsket estragonioksa

Valmistamine

Lõika kitsejuust umbes 1 cm paksusteks viiludeks ja seejärel neljaks. Sega marinaadiained omavahel ja kalla juustutükkidele. Sega õrnalt läbi. 

Lase külmkapis üle öö maitsestuda (maksimaalselt kuni kolm ööpäeva).

Loe veel:

Idee on soomlaste Herkut.net lehelt (Marinoitu vuohenjuusto). Pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 10.06.2010 23:55

Mul oli suuremat sorti koorikuga kitsejuust. </br> No küll oli hea. Külalised arvasid, et olen ostnud delikatesspoest:) Kadus laualt kiiresti.

Pille
postitatud 01.08.2017 21:01

Zoozi saadetud foto:

Dee
postitatud 11.03.2011 17:06

Meil ootas kilone Brie ketas tegemist ja valmistasin juustukuubikuid nii tüümiani- kui estragonimarinaadis. </br> Ka minult küsiti, millisest poest sellist mõnusat delikatessjuustu osta saab. :P </br> Kestva aplausi teenis estragoniga variant. :) </br> Muide, mulle endale üldse ei meeldigi estragon, aga siinse retsepti järgi tehtuna maitseb see lausa perfektselt. Nii et never say never. :D </br> Tüümianiga variant oli oodatust palju tagasihoidlikum; söödi küll ära, aga ei midagi erilist ja kordusele ei lähe. </br>

Pille
postitatud 03.08.2017 23:36

Oiii, see oli tore! Kasutasin kitsejuustu ja oma aia estragoni. Estragon on nii vähe kasutatud ürt Eestis ja siia see tõesti sobis imeliselt!

Pille
postitatud 28.05.2020 13:42

Tegin jälle, kitsejuustu ja oma aia estragoniga. Täielik hitt!

Kybarsepp
postitatud 11.06.2020 20:50

Imehea!

Merle
postitatud 29.07.2021 14:36

Meeldib kitsejuust ja lambajuust,igas variandis. Proovin kindlasti.