250 g suurelt tükeldatud kitsejuustu
Marinaad:6 sl oliiviõli
1 sl valget veiniäädikat
1 tl musta pipart tervete teradena
1 viilutatud küüslauguküüs
3 värsket estragonioksa
Lõika kitsejuust umbes 1 cm paksusteks viiludeks ja seejärel neljaks. Sega marinaadiained omavahel ja kalla juustutükkidele. Sega õrnalt läbi.
Lase külmkapis üle öö maitsestuda (maksimaalselt kuni kolm ööpäeva).
Idee on soomlaste Herkut.net lehelt (Marinoitu vuohenjuusto). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Mul oli suuremat sorti koorikuga kitsejuust. </br> No küll oli hea. Külalised arvasid, et olen ostnud delikatesspoest:) Kadus laualt kiiresti.
Meil ootas kilone Brie ketas tegemist ja valmistasin juustukuubikuid nii tüümiani- kui estragonimarinaadis. </br> Ka minult küsiti, millisest poest sellist mõnusat delikatessjuustu osta saab. :P </br> Kestva aplausi teenis estragoniga variant. :) </br> Muide, mulle endale üldse ei meeldigi estragon, aga siinse retsepti järgi tehtuna maitseb see lausa perfektselt. Nii et never say never. :D </br> Tüümianiga variant oli oodatust palju tagasihoidlikum; söödi küll ära, aga ei midagi erilist ja kordusele ei lähe. </br>
Oiii, see oli tore! Kasutasin kitsejuustu ja oma aia estragoni. Estragon on nii vähe kasutatud ürt Eestis ja siia see tõesti sobis imeliselt!
Tegin jälle, kitsejuustu ja oma aia estragoniga. Täielik hitt!
Imehea!
Meeldib kitsejuust ja lambajuust,igas variandis. Proovin kindlasti.
Marineeritud kitsejuust
Ürdi-küüslaugusegus marineeritud kitsejuust.