Marineeritud kitsejuust

Ürdi-küüslaugusegus marineeritud kitsejuust.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

250 g suurelt tükeldatud kitsejuustu

Marinaad:

6 sl oliiviõli

1 sl valget veiniäädikat

1 tl musta pipart tervete teradena

1 viilutatud küüslauguküüs

3 värsket estragonioksa

Valmistamine

Lõika kitsejuust umbes 1 cm paksusteks viiludeks ja seejärel neljaks. Sega marinaadiained omavahel ja kalla juustutükkidele. Sega õrnalt läbi. 

Lase külmkapis üle öö maitsestuda (maksimaalselt kuni kolm ööpäeva).

Idee on soomlaste Herkut.net lehelt (Marinoitu vuohenjuusto). Pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 10.06.2010 23:55

Mul oli suuremat sorti koorikuga kitsejuust. </br> No küll oli hea. Külalised arvasid, et olen ostnud delikatesspoest:) Kadus laualt kiiresti.

Pille
postitatud 01.08.2017 21:01

Zoozi saadetud foto:

Dee
postitatud 11.03.2011 17:06

Meil ootas kilone Brie ketas tegemist ja valmistasin juustukuubikuid nii tüümiani- kui estragonimarinaadis. </br> Ka minult küsiti, millisest poest sellist mõnusat delikatessjuustu osta saab. :P </br> Kestva aplausi teenis estragoniga variant. :) </br> Muide, mulle endale üldse ei meeldigi estragon, aga siinse retsepti järgi tehtuna maitseb see lausa perfektselt. Nii et never say never. :D </br> Tüümianiga variant oli oodatust palju tagasihoidlikum; söödi küll ära, aga ei midagi erilist ja kordusele ei lähe. </br>

Pille
postitatud 03.08.2017 23:36

Oiii, see oli tore! Kasutasin kitsejuustu ja oma aia estragoni. Estragon on nii vähe kasutatud ürt Eestis ja siia see tõesti sobis imeliselt!

Pille
postitatud 28.05.2020 13:42

Tegin jälle, kitsejuustu ja oma aia estragoniga. Täielik hitt!

Kybarsepp
postitatud 11.06.2020 20:50

Imehea!

Merle
postitatud 29.07.2021 14:36

Meeldib kitsejuust ja lambajuust,igas variandis. Proovin kindlasti.